![]() |
bedziesz miec flaszera. Plik ide.hex. Jakis sterownik i jakis plik nie wiem do czego. Plik bedzie sie nazywac IDE.hex
|
no ja to wszystko wypakowalem.I nadal bios jest .exe
|
Rozpakuj ten flaszer. Poprostu kliknij na niego prawym klawiszem myszki i daj zeby go rozpakowalo. Bedziesz miec flaszera i plik ide.hex.
|
wlasnie ten bios jest w postaci .exe ale wskazuje lokalizacje i moge odpalic flashowanie ale wyskakuje ten blad.Jak uzyskac ten plik bin lub hex?
|
Hm... a masz plik w postaci bin lub hex ?
|
wlaczam ten prog MKtflashTool i gdy chce "zflashowac'to wyskakuje blad ERR:input file format mismatched.O co chodzi?
|
zworki od nagrywarki sa pierwsze od prawej a od cdromu po srodku czyli nagrywarka jest master?
|
Cytat:
|
Cytat:
nero info tool. (configuration) |
i jeszcze takie glupie pytanko jak sprawdzic jak mam podpiety ten naped?:P
|
ale ja nie mam chipsetu Mkt to co mam zrobic?
|
Tu opisalem tak po lepkach procedure aktualizacji biosu. Przed aktualizacja odlacz drugi naped z tasmy. A nagrywarke ustaw na master.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=flash |
Jezeli podczas operacji fleszowania biosu (odpukac):
- wylacz***65533; prad, - zawiesi sie komputer - komputer zostanie zresetowany - wystapii inne dziwne, nieprzewidywalne zjawiska bedzie to rownoznaczne z wizyta w serwisie. AKTUALIZUJaC BIOS NALEzY ZACHOWAc SZCZEGoLNE sRODKI OSTROzNO***65533;CI!!! Tak tam bylo napisane. niestety ich nie zachowalem i co teraz?na stronie nie daja do sciagniecia biosow:( |
Tak wejdz na strone lg i poszukaj jakiegos do swojej nagrywarki, chyba ze wgrywales ze strony lg i lec do sklepu:)
|
ale wlasnie wgralem inny bios a gwarancja jeszcze jest i wogole czy da sie to przywrocic jakos ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:15. |