![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Szukam pomocy w nagraniu mp3 na Audio!
Mam nagrywarkę Teac W58 (x8,x8,x32) i od początku jej posiadania (tj. 5 miesięcy) nie mogłem dobrze nagrać płyty audio z mp3. Próbowałem już Nero 5, WinOn Cd 3.7., Easy Cd Creator 4.0 i zawsze po nagraniu miałem albo trzaski albo zakłócenia w stylu spięć i przeciągnięć pewnych częsci utworu. Wcześniej przesłuchiwałem mp3 i nie było tych zakłóceń. Co mam robić? Nagrywarka ma tylko z tym problemy. Czy zależy to od jakości mp3? Nagrywałem już mp3 128/160/224 i zawsze ten problem występował. Proszę ratujcie, gdyż jestem zdesperowany!
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2001
![]() |
Jesli masz na nia jeszcze gwarancje to oddaj ja do serwisu poki nie jest za pozno.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Ja ma to samo na LG 8080B, co gorsza wymieniałem ja na inny egzemplarz i nic.
Mądrzy ludzie podają kilka sposobów. Jedni twierdzą, że to przepięcia z sieci i trzeba uziemić obudowę. Drudzy, że prędkość odczytu wzorca jest za wysoka, jak również prędkość nagrywania. Jeszcze inni twierdzą, że nagrywanie z imagu lub z wa'ów powinno uzdrowić sytuację. Ja jeszcze wszystkich sposobów nie zdążyłem sprawdzić. Osłabłem po części z tych prób. Pozdro. |
|
|
#4 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
to nie jest problem wypalarki tylko softu / kodeków mp3 zawartych w sofcie do wypalania/, mp3 mogą miec zmienny bitrate lub/i "posiadać" błedy z którymi w/w kodeki sobie nie radzą lub radzą w kulawy sposób , w takich sytuacjach jednym naprawdę pewnym sposobem jest konwersja do waw'a i odsłuchanie, a jeśli wszystko ok to wypalania / wszystkie progsy dobrze sobie radzą natomiast z wypalaniem waw=>audiocd
, tak jakoś dziwnym trafem /, wiem ze to wydłuża proces wypalania ale pozwala uniknąć takich problemów że coś trzaska i charczy / BTW takie zniekształcenia to przecież ewidentnie bład konwersji którą i nero i winon robią w locie jak każe się im wypalic cdr z mp3/pozdro
|
![]() |
|
|