![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.07.2002
![]() |
Problem z nagrywaniem CD 800 MB
Siema Siema
Mam taki problem a właściwie możnaby żec pytanie. Bo kupiłem soie płytkę CD-R Platinum 89min 800 MB i chcę coś na niej nagrać. Moja nagrywarka to LiteOn LTR-40125S i obsługuje overburning i płyty do 870 MB. Ale.... no właśnie jak mam na nią coś nagrać bo w Nero Burning Rom wsadzam płytkę i chcę sobie nagrać 760 Mb i wciskam Nagrywarnie po czym wyskakyje mi komunikat czy chcę nagrać z overburningiem. No bo wiecie nie jestem pewien czy w ten właśnie sposób dogrywa się dane (bo w nero pasek był czerwony powyżej 700 MB czyli już teoretycznie się nie dogra) a informacje o płycie w Nero wskazują że jest to płyta 700 MB (tak przynajmniej pisze podczas gdy mam włożone 800MB) Czy tak się nagrywa te dane ?? CZy poprostu nagrywam i włączam overburning i olewam jakies tam komunikaty i poprostu niech się nagrywa byleby było dużo ścieżek na CD i i wszystko się nagrało. A po za tym nie wiem co z tym fantem zrobić może wiecie jak zmusić kompa do czytania PLyt CD 800 Mb bo mój SC-152B Samsung 52x CD-ROM w sumie odczytuje takie płytki bo mam inną od kumpla (bo jest tam film) i zajmuje on 750 MB i płyta sie odpala ale wiecie no wiec nie chce sie czytac film po załadowaniu do czytnika (b. długo myśli chyba z 8 min) i dalej nic. Pomocy !!!!!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Szukaj, niedawno bylo tego mnostwo! Szukaj i czytaj!!
|
![]() |
#3 |
Windy City
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
U mnie tesh tak bylo z ym overburningiem oczywiscie kontymuowalem plytka sie nagrwala normalnie(audio) ale problemy pojaiwaly sie nawet w swiezo kupionym odtwarzaczu Pionierka :-( po prostu ostatnie 2 piosenki (bodajze te 100 dodatkowych MB) notorycznie sie zacinaly dlatego przestalem kozystac z tych plyt !!!
|
![]() |
![]() |
|
|