Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.04.2007, 21:33   #1
mc5
Bywalec
 
Avatar użytkownika mc5
 
Data rejestracji: 11.01.2005
Lokalizacja: Hindenburg
Posty: 31
mc5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywaniem CD-RW na Pioneer 112D

Witam, mam problemy z nagraniem (i kasowaniem) płyt CD-RW (testowałem już kilkanascie płyt , na wszystkich to samo).
Otórz w trakcie nagrywania (uzywam nero wer. 6 i 7) wyskakuje mi komunikat że nagrywanie nie powiodło się , błąd zapisu , błąd fiksacji sesji, wykonanie polecenia fiksacji nie jest możliwe.

Mam loga , ale jest spory,a nie chcę zaśmiecac forum. Jesli ktoś byłby w stanie do niego zajrzeć chetnie wyślę go na pw.

Nagrywarka ma miesiąc ma oryginalnego biosa 1.09 , płyty dvd nagrywa bez problemu (DL także).

Może ktoś zna przyczynę ? Prosze o pomoc.
mc5 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.04.2007, 20:11   #2
Yeti
walidator
 
Data rejestracji: 23.06.2002
Posty: 96
Yeti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przetestowałem dwa pioneery dvr-112d oraz jeden dvr-212 wprost z półki sklepowej, wgrałem najnowsze firmware 1.15, oba dvr-112d nie potrafiły
nagrać żadnej z płyt cd-rw które posiadam, ponadto nie potrafiły nagrać płyt cd-r firmy tdk oraz dysan, poprawnie nagrywały płytki dvd, co ciekawe
model dvr-212 nie miał żadnego problemu z nagrywaniem cdr/cd-rw, nie wiem co o tym sądzić. Proszę o testy osoby posiadające dvr-112d.
Yeti jest offline  
Stary 25.04.2007, 20:14   #3
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Zmień płyty CD-RW na markowe i napisz czy pomogło.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline  
Stary 25.04.2007, 20:16   #4
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,055
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
może masz ukrywanie ATIPu a alkoholu włączone
Mich@ł jest offline  
Stary 25.04.2007, 20:32   #5
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
błąd zapisu , błąd fiksacji sesji, wykonanie polecenia fiksacji nie jest możliwe.
Ten błąd nie jest spowodowany ukrywaniem ATIPu/ADIPu.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline  
Stary 25.04.2007, 23:42   #6
Yeti
walidator
 
Data rejestracji: 23.06.2002
Posty: 96
Yeti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zabawy z dvr-112d ciąg dalszy, podłączyłem nagrywarki za pomocą obudowy usb do laptopa, na laptopie naumiały się nagle nagrywać wszystkie cd-rw/cd-r, komputer stacjonarny ma wiec coś namieszane w systemie lub kontroler ide coś miesza, płyta główna kompa to gigabyte GA-965P-DS3 bios F10, jutro zapodam nowy system z ghosta i się przekonam co bruździ, zastanawiające jest to iż dvr-212 nagrywa poprawnie wsio a to ponoć dvr-112 tylko interfejs sata. ( przetestowałem też z ciekawości dvr-111d i ta też działa bez problemu )
----
uprzedzając ewentualne pytanie, dvr-112d w obudowie usb podpięta do kompa też nie działa prawidłowo, ki diabeł ?

Ostatnio zmieniany przez Yeti : 25.04.2007 o godz. 23:46
Yeti jest offline  
Stary 27.04.2007, 22:20   #7
mc5
Bywalec
 
Avatar użytkownika mc5
 
Data rejestracji: 11.01.2005
Lokalizacja: Hindenburg
Posty: 31
mc5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wydaje mi się że problem tkwi w tym że system wykrywa tę nagrywarkę jako urządzenie SCSI, gdy podpiąłem ją do starego grata nagrywa wszystko normalnie, ale u mnie (płyta GIGABYTE GA-965G-DS3) nie potrafię jej ustawić jako zwykłego urządzenia IDE, pomimo iż w biosie mam ustawione IDE
mc5 jest offline  
Stary 27.04.2007, 22:34   #8
Yeti
walidator
 
Data rejestracji: 23.06.2002
Posty: 96
Yeti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Obserwuje inne fora dyskusyjne, wszędzie ludzie zgłaszają problemy z wypalaniem cd-r na dvr-112, moim zdaniem ten napęd ma coś niedopracowanego bios ? hardware ? , bliźniaczy dvr-212 wypala wszystko i nie grymasi, zostawiłem sobie 212-tke, nie mam już nerwów do 112
Yeti jest offline  
Stary 27.04.2007, 23:22   #9
mc5
Bywalec
 
Avatar użytkownika mc5
 
Data rejestracji: 11.01.2005
Lokalizacja: Hindenburg
Posty: 31
mc5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja jej głównie uzywam do robienia kopii bezpieczeństwa na xbox360, tu jest bekonkurencyjna , nagrana na niej płyta zawsze chodzi, , szkoda że producent nie upgraduje biosu
mc5 jest offline  
Stary 05.05.2007, 20:59   #10
incubus
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.01.2005
Posty: 9
incubus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mi sie 112 wysypała na cd verbatima ,za to syfa wypaliła slicznie moze kolejne firmware poprawia to.
incubus jest offline  
Stary 06.05.2007, 01:54   #11
Peterpl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Peterpl
 
Data rejestracji: 12.04.2004
Posty: 107
Peterpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a mi sie DVR-212 spierniczył i nie czyta juz wogóle CD nagrywalem płyte AudioCD nagle wywalił błąd nagrania, następnie chcialem plyte skasować to napęd znikł z systemu, potem po restarcie juz był ale napęd po wlozeniu byle jakiej płyty CD (markowe cdaudio) z nic nie chce ich odczytac :/ płyty DVD czyta/nagrywa bez problemów
__________________
C2D E6600 • Asus P5N32-E nForce 680i SLI • EVGA 8800 GTX 768MB • Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 • Seagate Barracuda 7200.11 500GB • Pioneer DVR-212BK • Audigy 2ZS Platinum • Logitech Z-680 THX • TT DVB S2-3600 • Logitech MX518 • Chieftec Dragon AX-01SL-D-U • Antec NeoPower 480W

Ostatnio zmieniany przez Peterpl : 06.05.2007 o godz. 01:56
Peterpl jest offline  
Stary 06.05.2007, 17:58   #12
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Pozostało sprawdzić na innym komputerze, jak sie potwierdzi to serwis.
__________________

rork jest offline  
Stary 11.05.2007, 00:30   #13
mc5
Bywalec
 
Avatar użytkownika mc5
 
Data rejestracji: 11.01.2005
Lokalizacja: Hindenburg
Posty: 31
mc5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no faktycznie, włożyłem płyrę Rado CD-RW z tesco najgorsze badziewie i wypaliło normalnie, a verbatimów dalej nie nagrywa
mc5 jest offline  
Stary 01.06.2007, 19:40   #14
mc5
Bywalec
 
Avatar użytkownika mc5
 
Data rejestracji: 11.01.2005
Lokalizacja: Hindenburg
Posty: 31
mc5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chyba oszaleję , nie dosyć że od początku mam problemy z tą podu.....ą nagrywarką , w końcu doczekałem się nowego biosu po wgraniu którego nie widzi ona już zupełnie płyt CD, czy ktoś też upgradował firmware do wersji 1.21 ?
mc5 jest offline  
Stary 03.06.2007, 11:40   #15
noe
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.06.2007
Posty: 3
noe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja też już jestem nieźle wk!@#$%^ na tą nagrywarkę... Mam firmware 1.21 i widzi płyty CD jednak nie potrafi ich nagrać (narazie próbowałem tylko TDK i Platinium). CD-RW Verbatima nie widzi wogóle
noe jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.