![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2003
![]() |
![]()
Czy ktos probowal zmieniac bios? Czym sie rozni (nagrywarka) box od oem oprucz tego ze maja inne biosy? Czy mozliwa jest wymiana biosów miedzy nimi? A jak z podkrecaniem tego modelu?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2002
![]() |
Witam
Modele OEM sa przeznaczoen dla komputerow Siemens-Fujitsu w wersji firmware SID1 W tym modelu OEM da sie bez problemu wgrac inny bios oraz jest mozliwa przeerobka na mode 52x24x52 bez problemow plik w zalaczniku jest do zmiany firmware w wersji SID1 na wersje SS09 dla modelu 48246S pozdro hamster |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
THX
Juz sobie uaktualnilem biosik. A tak przy okazji czy moze ktos juz zaladowal SS0A? Jakieś ciekawe zmiany sa moze? Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Dzieki
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Pobralem z takiej fajnej stronki gdzie sa same biosy do liteona ale braciszek skasowal mi linka, ale jest np na tej stronie http://www.cdr.cz/rekordery/liteon/ltr_48246s.html . A tak przy okazji jak sie sprawoje z tym nowym softem?
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
A czy za pomocą tego pliku też można zmienić bios w modelu 40125S OEM ![]() Pozdrawiam!!!
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Zainstalowalem w LTR 48246s, bios Sso9. Mialem w wersji OEM - SID1 Bez najmniejszego problemu.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Ja takze mialem SID1 i teraz smiga na SS0A, astanawiam sie czy nie sprobowac z jakims od 52x
Co do 40125s to raczej sie nieda.Da sie jedynie wsadzic bios od 48125W ktory wraz z opisem znajduje sie na stronach CDRINFO. |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2003
![]() |
Ma ktos dobrego biosa SID1 ?
. Mam plytke z laserlockiem wczesniej odpalalem ja spokojnie na nagrywarce.ostanio zienilem bios na ss09 i podlaczylem drugi twardy do pierwszego jako slave i cdrom jako slave do nagrywary. To chyba wina biosu bo odloaczylem power od tych urzadzen i ponownie zawartosc plyty moge zobaczyc tylko na cdromie
nagrywara pokazuje naped pusty - natomiast clone cdkiem da sie zrobic z tej plytki obraz. Probowalem kilka biosow w tym najnowszy ale to samo. Sciagnalem niby jakis bios SID 1 binarny ale cos z nim nie tak bo pokazywal LTR-48246S 020B po zflashowaniau i nie chcial sie nawet otworzyc po tej operacji ![]() Nie wiem co to ale chce wocic do Biosa SID1 jak ktos ma tego biosa to bede wdzieczny Ostatnio zmieniany przez hl : 06.02.2003 o godz. 11:01 |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Ja takze bym poprosil o biosik SID01 bo zazucilem sobie inny a nie zrobilem kopi orginalu. A co do zabezpieczenia laserlockiem to jes programik który stosuje sie przed clonecd i pozwala na skopiowanie zabezpieczonych plytek ClonyXXL
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Znalazlem pare biosikow. Moze komus sie przydadza (tego SID01 jeszcze nie testowalem) A co do przerobki na 52 to smiga ze hej
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2003
![]() |
laserlock
sprawdzilem i kopiuje spokojnei plytke zabezpieczona laserlockiem przyz uzyciu klonika
tylko nie widac zawartosci plytki w windozie i nero,ani w dosie ( swoja droga smieszne potrafi skopiowac ale nie odtworzyc). Ale poki co jestem jeszcze dumnym posiadaczem cd rom LG x 40 wiec jakos dam se rade ( cdk czyta laserlocka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|