![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Problem z nagrywaniem filmów -3-
Post zamieściłem już 2 razy, ale żadne z proponowanych rozwiązań
nie okazało się skuteczne. Otóż ani w trybie DAO ani TAO nie mogę poprawnie nagrywać płyt z filmi obojętnie z jaką prędkościa, włączonym DMA, overburningiem i systemem ochrony zapisu moja nagrywarka to [LiteOn OEM] 4kus 6S48. Kiedy wgrałem nowy bios, wypaliłem bezbłędnie tylko 1 płytę (tryb TAO) a w reszcie pojawiał się błąd, że nie może zamknąć śćieżki. W trybie DAO płyta zapisuje się "bezbłędnie", tyle że nie może jej później skopiować na dysk, ani odtworzyć, dlatego zawsze nagrywałem w TAO.Aktualizacja biosu miała nazwę "match more media", czyli chyba chodziło o to, że będzie w stanie rozpoznać większą ilość płyt. Płyty, których używałem do testowania to PLATINUM 1-48x, innych nie używałem. Zainstalowanie nowych sterowników ASPI nie pomogło. Co się dzieje ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.10.2002
![]() |
A probowales wyczyscic laser, moze to pomoze
![]()
#3 |
Guru
![]() |
To raczej nie wina lasera, bo nagrywarkę mam dopier 1,5 miesiąca,
poza tym np. audio wypala się bezblędnie, tyle że audio wypaliłem już na innej płycie (Dvision), więc może to wina płyt? Te platinumy na których nie chciały mi się nagrywać filmy były na jednej szpuli (25 szt.), więc może trafiłem na wadliwą partię? |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Sprawdź na kilku różnych płytkach np. Verbatim, Philips, Esperanza, jak się będzie problem powtarzać, to nie trać czasu i zareklamuj nagrywarkę.
POzdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Koniecznie użyj innych płyt i dodatkowo sprawdź czy nie robisz zbyt dużego overburningu.
#6 |
Guru
![]() |
Zmiana płyt pomogła - teraz będę używał płyt HAWK, bo z nimi nie miałem jak dotąd żadnego problemu, a PLATINUMów raczej już hurtowo kupował nie będę, bo nigdy nie wiadodomo, kiedy znów trafi mi
się wybrakowana partia. Ehh... |
![]() |
![]() |
|
|