![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
audio, LG 24x oraz ECDC 5
Mam problem - po wypaleniu plytki audio (Akoss) mozliwe jest jej odczytanie tylko w nagrywarce, inne napedy (standardowy audio i cdrom samsunga 32x) nie moga jej odczytac. Jaka moze byc przyczyna tego ?
Plyta nagrywana byla w predkosci 8x, ale nie w DAO. Czekam na jakies rozwiazanie (za ktore dzieki z gory). |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2001
![]() |
Moze robisz to ze zbyt wielką prędkością ....
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
ta nagrywarka wolniej nie nagrywa chyba że płyty RW
Może używasz jakiegoś innego trybu SAO albo coś tam... U mnie nagrywałem płytki winnonem nero i wszystko grało. 3 płytki nagrywałem clonecd (znaczy robiłem obraz) i na 3 płytki jedną mi zwalił nie wiem czemu ale były skoki na utworach zaczynały się na 5 utworze. Teraz wiem że jeżeli to możliwe to najlepiej zrzucić na dysk ścieżki i nagrać ponownie na audio. Nagrywałem na płytkach TDK |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2001
![]() |
Sorry faktycznie niz zauważyłem podpisu na dole że płyta nagrywana była x8 ... ( z taką prędkością powinno być raczej wszystko ok ).
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Jakby byly skoki to jeszcze by bylo dobrze
![]() Z plyt Akoss'a nie moge odczytac nawet danych na zwyklym cdrom'ie. |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
Cytat:
(WinOnCD ma dwa sposoby nagrywania audio: 1. zamyka plyte i jest do odczytu na wszystkim, 2. nie zamyka plyty, mozna dodawac sciezki, ale tylko bedzie odczyt w nagrywarce) wydaje mi sie, ze cos podobnego zrobiles z ta plyta, sproboj ja zamknac (nie musisz drugi raz nagrywac, zamknij plyte) |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Plyty nagrane byly Easy CD Creatorem 5 Basic z mp3'ojek i zamkniete (opcja Finalize CD czy jakos tak).
Moze plytki ktore kupilem byly z jakiejs zlej serii czy cos. |
![]() |
#8 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Ostatnio wiele się zastanawiam nad kopiowaniem płyt audio przy dużych prekościach i mimo tak wielu mądrych wypowiedzi, pewnie was troszkę zaskoczę, ale palę tylko na 32x, jako czytnik nagrywarka liteona 32x, jako nagrywarka - nagrywarka lg 32x - on the fly. Jak do tej pory nie miałem żadnych problemów z odczytem skopiowanych płyt audio - na 3 wierzach i 1 car cd-playerze. Palę na esperanzach 32x. Fakt faktem mam problemy z jedną wierzą ale ona już w sumi niewiele płyt wogóle odczytuje.
#9 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
ooops, przepraszanko, miał wyjść jeden post, a tak mam kawałek offtopica. Wracając do rzeczy, do wszelkich operacji na plikach audio propnuję najlepsze jak do tej pory narzędzie - ExactAudioCopy (www.exactaudiocopy.de) , po porawnym skonfigurowaniu (co zajmuje troszkę czasu) żaden inny program nie będzie w stanie przeskoczyć EACa funkcjonalnością czy jakością dźwięku.
Btw, czy ja coś przeoczyłem, czy w UltraBorad 2000 nie ma opcji Edit Post ? |
![]() |
![]() |
|
|