![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.08.2002
![]() |
![]()
Posiadam nagrywarkę LiteOn 24102B (firmware-5S57).
Ostatnio próbowałem nagrać kilka krążków Audio-CD i odtworzyć na mojej wieży (Samsung). Niestety żeden krążek nie został odtworzony (próbowałem u mojego brata i kumpla którzy również mają Samsungi i też nie odtwarza). Warto podkreślić, że np. na wieży Panasonica i Grundiga wszystko jest OK. Mam kilka krążków CD-R, nagranych przez inną osobę, i wszystkie bez problemu działają. Myślałem, że to przez krążki ale prólbowałem różnych m.in.: Verbatim, TDK i Platinum - wszystkie nie działały. Nagrywałem z różnymi prędkościami, różnymi programami i nic. Sądzę, że wina leży częściowo po stronie słabego lasera Samsunga a częściowo po nagrywarki. Czy wgranie nowszego firmware może rozwiązać problem ![]() A jeśli tak to który będzie odpowiedni ![]() Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
Nie mam pojęcia, który będzie odpowiedni, ale tak, nowszy firmware teoretycznie mógłby pomóc. Liteon dodaje informacje o nowych płytach do każdego firmware'u (tzn. jak nagrywarka ma z nimi współpracować) i w nowszych wersjach jest więcej info o płytach. Poza tym, sprawdź, czy na stronie Liteona, w opisie firmware'ów, nie ma nic na ten temat.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
temat stary jak świat
zmniejsz prędkość nagrywania do x8
BTW Poszukaj postów na ten temat było ich ze 1000 na tym forum |
![]() |
![]() |
#4 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
ja mam ten sam problem a prędkość nie ma tu nic do rzeczy ja nagrywałem x4 i też na moim samsungu nie poszło
![]() ale na innych wieżach idzie pieknie. Coś mi sie zdaje że będe musiał sie przeżucić na inna wieże. |
![]() |
![]() |
|
|