![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Problem z nagrywaniem na moim LiteON'ie 32125W
Witam!
Znów moja palara (LiteON LTR-32125W), zaczęła mi szwankować, ale chyba już się "wypaliła". Chciałem się jeszcze upewnić czy coś da się z tym zrobić. Otóż moja nagrywarka nie chce nagrywać płyt. Nagrywa do 4% i wywala błąd. A co ciekawe jeśli płyta jest multisesyjna to do niej dogrywa bez problemu, chcociaż nie zawsze... Jest jeszcze jedna ciekawostka. Raz na ok. 10-12 płyt udaje się jej nagrać całą płytę! Ale takie praktyki są dla mnie zbyt kosztowne... Próbowałem już wszystkiego. Aktualizowałem bios do najnowszej wersji, wgrywałem eeprom, którego zrobiłem sobie kopie jakiś czas temu. Instalowałem ForceASPI 1.7, próbowałem na różnym sofcie nagrywać... I zawsze wywalało płytę na 4 lub ok 10%... Wkońcu zrobiłem format c:... Ale i to nie pomogło. Próbowałem nawet przeczyścić laser nagrywarki, ale nawet to nie pomogło... Moje pytanie jest następujące: czy coś da się z tym zrobić ![]() ![]() Pozdrawiam.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
jak probowales wszystkiego to laser juz mogl sie skonczyc jak duzo nagrywales to sie nie dziwie
![]() |
![]() |
![]() |
|
|