![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2010
![]() |
Problem z nagrywaniem płyt cd w laptopie
Witam jestem nowa na forum i potrzebuję pomocy. Mam laptopa acer e720 z nagrywarka Opticar DVD RW AD - 7560s próbuję od pewnego czasu nagrać płytę cd audio z mp3, normalnie nagrywam przez ashampoo burning 2010 i wszystko jest ok ale po włożeniu płyty do odtwarzacza stacjonarnego nic nie rusza.Proszę o pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A co jest nagrane na tej płycie?
Na pewno audio CD? Jeśli tak, spróbuj na innym odtwarzaczu. Ewentualnie zmień nośniki.
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dziękuję za informację
Dzięki za pomoc próbowałam już wszystkimi możliwymi sposobami z różnymi prędkościami nagrywania i jako audio cd i jako mp3 nie wiem może to wina płyt które są przeznaczone do prędkości 52 próbowałam też na różnych odtwarzaczach. Będę próbować do skutku.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Nie chodzi o prędkości drukowane na płytach (zwykle x52), ale o ich jakość.
![]() Płyta płycie nierówna. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Raz nagrałam na płycie sony póżniej tdk i na obydwóch jest to samo ostatnio nagrałam z prędkością 11 na programie burrn aware free i jako tako odbierała.Może zna ktoś dobry darmowy program na którym można nagrac z jeszcze mniejszą prędkościa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.03.2010
![]() |
witam wszystkich ja tez mam problem z DVD Shirk już druga płyta która nie chce dać się nagrać dostaję wiadomość Błąd danych CRC-jak to zwalczyć?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dalszy ciąg problemu
Hej ponownie czy tylko jakość płyty odpowiada za jakość nagranej płyty mp3 zdarza się że raz odtwarza się na stacjonarnym odtwarzaczu raz nie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Nie tylko jakość płytek, ale od tego się zaczyna diagnozowanie problemu.
Równie prawdopodobnym jest, że laser w stacjonarce jest już kiepski i staje się wybredny. Czasem wystarczy potestować na różnych płytkach może się znajdą takie, które stacjonarny "lubi". Może też nagrywarka już być nie w pełni sił, ale to akurat też łatwo sprawdzisz nagrywając taką samą płytkę na innej nagrywarce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za radę nagrywarka jest sprawna bo laptopa kupiłam jakieś pół roku temu i nagrywam na nim wszystko. dlaczego z nagrywaniem właśnie cd jest największy problem a z dvd wszystko gra bez względu na to na czym to nagrywam?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Umknęło mi, że tu chodzi o nagrywarkę laptopową. Niestety są one kiepskie, możesz poszukać tu na forum - jest wiele opinii to potwierdzjących.
Nagraj to samo na takiej samej płytce w normalnej nagrywarce (jeśli nie masz, to u znajomego) i pewnie wszystko będzie działać na stacjonarnym. Tak czy owak spróbuj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzięki za szybką odpowiedż
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
NEC AD-7543A problem z nagrywaniem płyt DVD | marcin01 | Napędy optyczne DVD | 5 | 15.01.2008 17:14 |
problem z nagrywaniem płyt, tylko obraz | grzechu82 | Napędy optyczne CD | 1 | 11.04.2006 20:51 |
TDK 440n i płyty cd | M@rk | Napędy optyczne CD | 0 | 29.01.2005 13:01 |
Problem z nagrywaniem płyt w Nero. | kane_f | Napędy optyczne CD | 7 | 08.02.2003 12:14 |