Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
04.09.2004, 14:55 | #1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.09.2004
|
Problem z nagrywaniem plyt CD-RW nagrywarka LG GCE-8524B
Prosze pomozcie!!! Mam nagrywarke LG 52x32x52 ktora nie chce mi nagrywac ani kasowac plyt CD-RW ani tych standardowych ani tych o wielkosci 8cm. Jest tez taki problem ze nie chce mi pokazywac maksymalnych predkosci nagrywania jakie oferuje plyta. U znajomych pokazuje OK ale niestety nie umnie. Jest to juz trzecia z koleji nagrywarka ktora dostalem z serwisu(za kazdym razem otrzymywalem nowa) za kazdym razem byl ten sam problem. Nie wiem juz co mam robic czy cos z moim kompem jest nie tak czy co? moze ma jakiegos wirusa ktory cos psuje w biosie nagrywarki. Bede wdzieczny za pomoc
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
04.09.2004, 15:14 | #2 |
Author
Zlotowicz
Data rejestracji: 29.03.2003
|
piromo zobacz czy w nero nie jest wybrany image recorder zamiast twojej nagrywarki (zakladam ze uzywasz nero, bo nie napisales!)
secundo - czy aby ten nero jest przeznaczoy do tej ngrywary? jesli np to od liteona to nie pojdzie - wycieczka do sklepu w celu zakupu nowego seriala moze tez uzywasz za starej wersji programu nagrywajacego - nie zna on twojej spawry wiec nie potrafi jej obsluzyc pozatym moze to byc problem aspi - nie napisales jakiego systemu uzywasz, problem ten wystepuje najczesciej przy windows xp, ale nie tylko sciagnij i zainstaluj forceaspi wylacz tez nagrywanie wbudowane w windows (od windows xp) bo ono tez powoduje problemy, a mozliwosci ma ponizej krytyki jesli problemy beda dotyczyly tylo plyt rw to moze chodzi oich jakosc - plyty rw sa trodnijesze w produkcji, na razie tylko verbatim daje rade markowac plyty nie sprawaiajace praktycznie nigdy problemow wprzypadku jesli problem dotyczy wlasnie marki nosnikow pomaga update biosu i uzywanie nosnikow bardziej znanych=lepszych firm (czesc nosnkow na rynku, np datex hit, to ODPADY PRODUKCYJNE! przyjemnosci w uzywaniu tego shitu) |
04.09.2004, 17:45 | #3 |
Nowy na forum
|
Uzywam nero 6.3.1.20 dzialajace pod LG w systemie XP(wylaczone ma nagrywanie). NIe uzywam "Image recorder" tylko swojej nagrywarki. i ForceAspi tez mam zainstalowane. Kupilem sobie dzis jedna plytke CD-RW firmy TDK i moge powiedziec ze ja nagrywa i kasuje no ale tez nie moge uzyc do tego maksymalnej predkosci jaka jest napisana na plycie czyli x12. U kumpla nagrywa. Dzieki za checi pomocy.
|
04.09.2004, 23:19 | #4 |
Author
Zlotowicz
|
a jak ci oferuje? jesli 10x albo 8x to wszystko w porzadku - po prostu rozne nagrywarki roznie wspolprawcuja z roznymi plytami
dla przykladu - mam sporo verbow hs oznaczonych 10x - moj litek 52327s widzi je jako 10x, czyli w porzadku, ale TDK 24x znajomego widzi je jako 12x w tym nie ma nic dziwnego ani nienormalnego moze upgradowac bios - moze ktorys kolejny doda obsluge tych nosnikow w danej predkosci, coc raczej watpie (hs sa juz dawno na rynku i w najnowszych biosach ich obslugi raczej nie zmieniaja) gorzej jesli spawara wykrywa ja 4x - wtedy masz sie czym martwic - bo to inna technologia i zastosowanie zlej stategii zapisu powoduje gwaltowny wzrost ilosci bledow - wtedy serwis |
05.09.2004, 11:10 | #5 |
Nowy na forum
|
Oferuje mi x10 i x4. Moze zaniose tez ja do serwisu(narazie mam dosyc tam lazic) ale to dopiero jak zacznie mi naprawde dokuczac narazie mam plytke na ktora mi nagrywa moze kupie sobie jeszcze jedna tak dla wygody. Dzieki bardzo za pomoc
|
05.09.2004, 14:45 | #6 |
Bywalec
|
wiele osub narzeka na nagrywarki LG. a to wskazuje na to że LG to syf.
powinieneś zastanowić sie nad zmianą nagrywarki. |
05.09.2004, 19:38 | #7 |
Author
Zlotowicz
|
facet - co Ty chcesz naprawiac?! przeciez jest dobrze? masz plyte HS i to sa predkosci dla plyt HS
przeciez Ci napisalem - to czy dana plyta HS na danej nagrywarce bedzie 10 czy 12x to RULETKA a nie powod do reklamacji zrezszta - wiesz jaka jest roznica w czasie palenia miedzy 10 a 12x? MALA |
05.09.2004, 21:43 | #8 | |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
|
Cytat:
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
06.09.2004, 01:55 | #9 |
Bywalec
|
jakoś wole liteona. co prawda nigdy niemiałem innej.
ale popacz na forum. same problemy z LG. to to , to tamto. a jak ktoś narzeka na litka to przewarznie dlatego że zhrzanił firmware. |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|