![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Problem z nagrywaniem płyt po XP profesional
Mam problem po zainstalowaniu XP podczas proby nagrywania plyt mniejwiecej w jednej trzeciej etapu nagrywania komputer sam niewiem dlaczego sam sie restartuje i plytka jest do wyzucenia. Uzywam Nero 5.5.7.2 i CloneCD 3.3.4.1 i w obu tych programach wystepuje ten sam problem z tym tylko ze Nero nierestartuje kompa a Clone tak. Co mam zrobic. Licze na wasza pomoc. Kontakt zemna to marcin_cinas@go2.pl z pomoc bede bardzo wdzieczny.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.01.2002
![]() |
Najpierw wyłącz Automatyczny restart (Właściwiści systemu\zaawansowane\uruchamianie i odzyskiwanie\ustawienia) podczas nagrywania pokaże ci się ekran błędu zapisz jaki plik spowodował błąd i póżniej sprawdź od czego jest ten plik . Masz zainstalowane sterowniki ASPI ? Z tego co mi wiadomo MICROSOFT wypuścił patcha do nagrywarek dla XP . Napisz coś więcej ( jaka nagrywarka , jak podpięta , jaki procesor , ile ram) .
P.S. próbowałeś innych wersji nero , clonecd ? |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Probowalem innych programow i zawsze to samo sie dzieje jak narazie udalo mi sie wypalic tylko jedna plytke CD-RW z predkoscia x4 ale jak probowalem potem CD-R na x8 juz prawie sie nagrala ale pod sam koniec znow to samo. Niewiem co to jest to ASPI? Ramu ma chyba wystarczajaco 384 procek Duron 700 nagrywarka jest podpięta pod tasme secondary slave. Nagrywarka LG HL-DT-ST CD-RW GCE-8160B to jest 16/10/48 czy jakos tak. Mam zainstalowanego Antyvirusa Norton Antyvirus ktory chodzi caly czas w tle i moze to przez to sie wszystko wali odpisz jakbys mogl.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
po pierwsze zobacz w panelu sterowania/opcje zasilania i poustawiaj zeby sie nic nie wylaczalo po paru minutach,hibernacje natomiast wylacz
jak to nie pomoze to odinstaluj nortona i inne wieksze programy pracujace w tle moze pomoze |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.02.2002
![]() |
Wlasnie mialem pisac taki topic , bo mam podobnie. mam liteon'a x24 i jak nagrywam w nero to mi sie bydle restartuje
![]() ![]() Moze to jest jakas nie zgodnosc plyty glownej z WINXP ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
to do mnie kontakt : icq 99437549
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Jakos sobie chyba poradzilem. Zmienilem nagrywarke na loteon x32 i... wszystko w porzadku ... que pasa
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Próbowałęm chyba wszystkiego tego co mi proponowaliscie i lipa nadal to samo wszystko sie wali. Moja strata to jakies 8 zł kupe czasu i nerwy!!!! Ale znalazlem rozwiazanie zainstalowac drugi system tylko do wypalania plyt. No i pozostało nam czekac az wypuszcza jakis patche albo ktos mądry znajdzie rozwiazanie tej sytuacji. Dzieki wszystkim co mi probowali pomodz. A tak pozatym to nadal prosze o pomoc moze macie jeszcze jakies pomysly. Dzieki
|
![]() |
![]() |
|
|