![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Problem z nagrywaniem i sciaganiem...
Juz kiedys o tym pisalem... Mam LG CED-8120B i SDI. LG podpiety jest osobna tasma do plyty glownej, HDD (Fujitsu) rowniez osobna tasma. Zworek w nagrywarce ustawiony jest na master, prawdopodobnie na dysku rowniez tak jest. Wczesniej LG nie byl master, a i tak byly podobne problemy.
Chodzi o to, ze gdy cos wypalam (obojetnie co) to transfer we wszystkich programach momentalnie spada do 0. Bywa nawet, ze GG sie samo rozlacza. Mam Win XP PL, uzywam Nero Express w wersji 5.5.10.7, wczesniej uzywalem starszych wersji i bylo to samo. Dodatkowo, zeby bylo zabawniej, (chyba) od kiedy dalem wypalarke na master nie tylko jak wypalam internet "staje", ale rowniez jak robie obraz ISO plyty czy gram w cos. No i na koniec dodam, ze podczas nagrywania wszystko chodzi powoli, mysz sie przycina itp. Macie na to jakas rade? Nie chce eksperymentowac, moze powiedzcie podczas jakich ustawien zworkow sa jakies konflikty czy cos w tym stylu. Dzieki.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() |
Napisz jakiego masz kompa procesor ile pamięci itp....ok
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2003
![]() |
konfiguracja
cześć ! pierwsy raz o takim problemie słyszę i myślę ,że spore grono gości forum podzieli moją opinię . wszystko zalezy od konfiguracji sprzętu miałem wiele nagrywarek i dysk zawsze na master a nagrywara też i wszystko było zawsze OK !! win xp miał zawsze problemy z pakietami NERO różnego typu . Proponuję Ci poszukać uaktualnień driverów do nero dla nagrywarki albo będziesz miał problem z płytą główną Twojego PCeta lub z samym kontrolerem dysku.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2003
![]() |
Dodając że kiedyś miałem problem pecet mi sie cały czas wieszał wszystko chodziło jak ślimak nie obrażając ślimaka gry się wieszały kursor myszy przesuwał się wolno !!!! i też dostawałem holery i tak z głupoty kupiłem nową myche i wszystkie problemy znikły i wcale nie jestem Harry Potter .
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Duron 800 MHz, 192 MB RAM. Trzeba cos wiecej?
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#7 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Masz włączone DMA do obu kanałów...