![]() |
Nie wiem czy zmiana z 10X na 12X jest mala roznica. Piterniel napisal ze pomoglo mu to jeszcze w tescie na overburning. Wydawanie nowych biosow mozna roznie interpretowac, tak samo jak ich nie wydawanie, ja to traktuje jak olewanie klijenta przez producenta (nie wydawanie oczywiscie).
Pozdrawiam:) |
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka. Jeżeli wydawany jest nowy bios to znaczy, że producent wypuścił na rynek gówno, a nie nagrywarke(może to za mocno powiedziane, ale poprawki to nie jest duma dla producenta). Zazwyczaj w Biosie są zawarte informacje o nośnikach i drobne tam poprawki i co dla wielu ważne, lecz śmieszne dla mnie podkręcenie sobie szybkości nagrywania np. z 48X do 52X. Stary tekst i dobry tekst: Jeśli coś działa dobrze to po co grzebać! Amen. Człowiek może się rozwija, ale nie nagrywarka, która zostaje wypuszczona na rynek z pełną gotowością. Troche się zamotałeś, ale looz. Biosu także nie zmieniam ze względu na pewne obawy z tym związane i dlatego, że mam o tym małe pojęcie, ale jak coś to sie tym zajme. :3msie: |
Mnie zmiana BIOS-u pomogła z testem na overburning i RW 12 :D.A bios jest po to aby go zmieniać. Ale jeżli nagrywara chodzi to nie zamniać. Tylko ja miałem powód.
|
Po to wydaja nowe biosy zeby je zmieniac, u mnie zmiana biosu pomogla, RW zaczely sie wypalac 12X (wczesniej 10X). Czlowek sie rozwija, nie stoi w miejscu, no nie?.
A druga sprawa: gdzie sprzedaja plytki za 50gr, chetnie bym kupil. Jesli sie nie jest niedzielnym uzytkownikiem to nagrywanie na plytkach za 3zl i wyzej jest luksusem, mnie osobiscie nie stac. |
Zastanawia mnie jedno, a mianowicie jezeli wszystko z nagrywarka jest ok. to po jakiego grzyba zmieniacie bios. Ja juz jade drugi rok na moim teacu z biosem 1.0C i nie mam z nim zadnych problemow. A po drugie latwo wykonczyc jakakolwiek nagryware jezeli bedzie sie jej kazalo nagrywac szkuty czyli plyty nedznej jakosci zwlaszcza z hipermarketow albo takie za 50 groszy8-)
|
Cytat:
zpdrwm Nikita_Bennet |
Heh. Może tak szybko zmieniłeś BIOS że nie włączył się "licznik" :D:D. Ja nie daje nagrywary do serwisu bo ją sprzedaje i kupuje litka. Niech ktoś inny spróbuje.
|
??? Ja mialem 1.0K, ale zmienilem jeszcze tego samegio dnia na 1.0H, na tym nowym rozpoznawanie plyty przez nero trwalo b dlugo a RW nie chceal nagrywac. Juz nie pamietam wszystkich szczegulow, bo to dawno bylo... na tym 1.0H juz bardzo dlugo jade.
Moze niech ktos z forumowiczow odda pierwszy nagrywarke do serwisu, jak uwzgladnia gwarancje to reszta tez to zrobi, to tak zeby wszyscy nie czekali 2 tygodnie min. na odpowiedz "NIE!" |
Ale może jak już wrałeś BIOS 1.0K to uruchomił się "licznyk" i bumm a zmiana biosu nic nie dałą :P
|
Może to i racja z tym biosem. Ja go miałem Powrót to 1.0H nic nie dał.
|
Może jest to ten nowy BIOS K?? Czy wszyscy go mają albo mieli :P co dali post do tego topicu ??
|
To racja. Zauważyłem już brak rozpoznawania tłoczonych płyt. Np. Audio, Płyta ekspert.
|
Heh... juz o tym pisalem na forum kilka tygodni wczesniej. Z tym ze mi nagrywa, troche "zoltych kwadratow" robi, ale jako tako ciagnie. Nie chce za to formatowac niektorych RW i nie widzi niektorych tloczonych CD(przewaznie jak jest plyta Audio z danymi). Co ciekawe zaczela szwankowac rowno rok od daty zakupu, naszczescie ma gwarancje 2 lata.
wydaje mi sie ze to jakas procedura auto-destrukcji ustawiona na rok :P |
W540 to w opinii wiekszości uzytkowników maszyna dobra, solidna i niezniszczalna, ale..... Sam tak twierdziałem do niedawna, aż nastał ten dzień kiedy przestała widziec płyt CDRW. I to był koniec jej żywota bo z serwisu już nie wrócła. Dostałem w zamian W552 zobaczymy
ja to cudo bedzie się spisywać. A jakby co to LitOnek czeka. |
Przerabialam identyczna sytuacje ok 3 tygodni temu.. roczny Teac CD-W540E zaczal niczczyc CD.. tyle ze u mnie zaczelo sie od tego ze nie nagrywal plytek x40, ale nagrywal x32.. pozniej predkosc spadla do x16.. i jak juz w tej predkosci zaczal niczczyc plyty powiedzialam dosc i kupilam Lite-Ona..
Nie wiem co sie dzieje z tym modelem Teaca.. coraz wiecej ludzi mowi ze po roku czasu do kosza :( A taka tobra firma byla.. PS. Teac zaczal sie sypac 3 dni po koncu gwarancji - rozumiecie moje rozgoryczenie :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |