Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.09.2004, 22:37   #1
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z nagrywarka.

Witam

Mam nastepujacy problem .

Jakis czas temu kupilem combo LG GCC 4480B. Wszystko bylo ok i nadal niby jest bo dziala ,ale przy wypalaniu plytek na Nero ver 6.3.1.20 cos jest nie tak. Wersje Nero podalem ot tak bo na innych bylo podobnie. Nagrywarka rozpedza sie i i tak przy 85% postepu nagrywania nagle zwalnia ( szum wydawany przy nagrywaniu sie wycisza ) i tak jakby zwalniala. Wszystko jest ok przy nagrywaniu plyt audio . Dane tez przechodza. Problemy sa glownie z filmami. Wiec mniej wiecej w 3/4 filmu plyta po prostu staje i naped zaczyna wariowac . 3/4 odpowiadaloby mniej wiecej miejscu w ktorym w nero nagrywarka zwalniala. Nie wiem czy ktokolwiek sie z czyms takim spotkal i czy moze mi pomoc.

Szkoda mi kasy na nowa nagrywarke na razie jesli ta w 90 % jest ok.
Nie wiem czy plyta glowna ma znaczenie ale podaje typ. Asus A7V8X.

Dziekuje za jakakolwiek rade.
Dorian jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.09.2004, 22:59   #2
Michalko
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2004
Michalko w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wink

Zainstaluj Nero 5.x.x.x i będzie git
Michalko jest offline  
Stary 12.09.2004, 23:00   #3
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Witamy na forum
o ile masz win xp, to wyłącz nagrywanie wbudowane w system [u mnie były podobne objawy kiedy ono było włączone] atak zapobiegawczo o ile nei masz włącz DMA, zainstaluj Force ASPI 1.7 i zobacz co się dzieje

gallus jest offline  
Stary 27.11.2004, 02:11   #4
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bardzo przepraszam,ze tak pozno ale nie mialem netu przez jakis czas. Dzieki Wam serdecznie za pomoc no ale nie pomoglo. LG poszedl w zapomnienie zamienilem na Asus'a CRW-5232AS i juz jest dobrze. Widac wina sprzetowa.
Dorian jest offline  
Stary 28.11.2004, 00:34   #5
Kogucik
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.11.2004
Kogucik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam podonny problem ASUS CDR-4012A przestał mi palić płytki AUDIO. Po kilku procentach pisze błąd komunikacji i płytka do kosza. Dane nagrywają się dobrze. Spróbowałem z płytką CDRW i jest to samo. Wcześniej nie było problemów. Dodam, że w międzyczasie zaistalowałem nowe firmware nagrywarki 1.1 ze strony ASUSa. Powrót do firmware 1.0 nie pomógł.Nagrywarka pracuje w DMA. Instalacja Force Aspi także, odinstalowywanie z systemu nagrywarki i pomocniczego kanału Ide - bez efektów. Wyłączyłem nnagrywanie w WinXP. Uzywałem Nero 6.3 lub podobnego, zainstalowałem 5.5 i dalej źle. Nie wiem co jeszcze można wymyślić. Proszę o pomoc !
Kogucik jest offline  
Stary 28.11.2004, 00:52   #6
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
przetestuj te rady...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1d+komunikacji
Stary 28.11.2004, 01:34   #7
Kogucik
Nowy na forum

Zauwazylem w nero, że błąd wyskakuje jak pisze Lead In i bufor nagrywarki jest od początku pusty. Nagrałem przed chwilą płytkę z danymi i jest ok.
Kabel IDE sprawdzę jutro, bo dzieci śpią. Sterowniki do płyty mam dobre MSI KT6delta,poza tym parę dni temu wypalałem płytkę z mp3 i było wszystko ok więc nie podejrzewam sterowników. Może ten kabel IDE? Załozę jutro nowy.
Kogucik jest offline  
Stary 28.11.2004, 17:59   #8
Kogucik
Nowy na forum

Wymieniłem kabel IDE od nagrywarki i CD-ROM-u. Pomogło niewiele, wywalało ok 60-90% nagranej płyty. Później poprzełączałem kable od zasilania, odłączyłem od IDE CD-ROM i odłączyłem i podłączyłem kabel IDE od dysków HDD, wyglada na to, że pomogło - płytka wypaliła się poprawnie!!
Kogucik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia: