![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2005
![]() |
Smierc nagrywarki poprzez BIOS (GCE-8481b)
Witam. Z gory zaznaczam, ze czytalem wczesniejsze topici oraz FAQ
Updatowalem BIOS do mojej nagrywarki (GCE-8481b), poniewaz mialem z nia problemy. Nie wgrywalem BIOSu od tej nagrywarki, tylko od modelu GCE 8525b i nie pytajcie dlaczego A wiec podczas flashowania nie wyskoczyl zaden blad, jednak nie wyswietlilo sie tez potwierdzenie (flashowalem MtkWinFlash'em). Restart i... pupa. Sys ani BIOS plyty glownej nie widzialy niczego, sciagnalem najnowszego MtkWinFlasha, wybralem metode IDE, wybralem naped (W moim przypadku Secondary Master) wybralem oryginalny flash i... zobaczcie na LOG.Press Browse Load Bin/Hex & Flash ERR: fail to identify the flash type! Please wait a moment... Complete! Please restart your computer. Restartuje i dalej nagrywarka nie jest widoczna. Nie reaguje na przycisk open ani na nic. Prosze pomozcie. Prubowalem DOSowym MtkFlashem i tez pupa. Wielkie pliz o pomoc. Z gory dzieki. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
no to masz pecha....to sa zupełnie inne nagrywarki, mają inne chipsety więc mogłeś nawet uwalić flasha....
sprubuj na innym kanale ide podłączyć napęd, może to coś da... był jeszcze sposób na zwalone cdki LG - przestawiało się zwore w poprzek (nie pamiętam już dokładnie czy górne piny czy dolne) a podczas staru kompa trzymalo sie wciśnięty przycisk eject.....wtedy dosowy flasher widział napęd. Możesz sprubować w taki sposób...flasher dosowy LG znajdziesz w katalogu temp po odpaleniu flashera windowsowego (tam też bedzie bios w wersji hex albo bin)
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wielkie THX, ale rozwiazalem problem na swoj sposob
Pojechalem do brata - ma on identyczna nagrywarke. Odpalilem sys z jego nagrywarka i uruchomilem program flashujacy. Wtedy odpialem jego nagryware i podpialem moja. Chodzila idealnie.. ale gdy wchodzilem do mnie do domu upuscilem ja xD i zabilem mechanicznie
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To masz chlopie wielkiego pecha
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Zapomnialem dopisac. Dzisiaj jest 2-gi luty. Gwarancja skonczyla mi sie 31 stycznia xD
|
|
|
|
|
#7 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to pozostaje jedno - wydać stówę!
|
|
|
|
|
#8 | |||||
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 02.02.2005 o godz. 19:15 |
|||||
|
|
![]() |
|
|