![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.07.2003
![]() |
problem z nagrywarka Benq
Witam
Na poczatku zaznaczam ze na komputerach znam sie bardzo slabo ,wiec prosze o wyrozumialosc ,cierpliwosc i jakas pomoc. Zaczne od tego ze komputer mam dosc stary (cel. 400 . 64 ram , win 98).Wczoraj dostalem nagrywarke BenQ (crw4816A)i mam klopot z cala konfinguracja.Bios ja wykryl , Win 98 tez ja pokazuje (moj komputer),pliki odczytuje ale nie moge zainstalowac jej ze sterownikow dolaczonych na plycie (pliki sie kopiuja ,ale nie mozna jej skonfigurowac ani automatycznie ani recznie) bo nie chca sie zapisac zadne ustawienia.Nero 5.5.8.2 tez nie chce sie zainstalowac ( wyskakuje komunikat ze nie mozna znalesc pliku Nero burning.msi ale plik jest).Nie wiem co sie dzieje.Co robic? Czy to wina systemu ?Czy moze cos innego? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
moze byc wina systemu bo z win 98 to szalu nie ma.
Proponuje reinstalke systemu (najlepiej na jakis na platformie NT). Jak masz podpieta ta nagrywarke wewnatrz komputera? Jak pokazuje Ci w biosie? Powinno byc Secondary Master. Zobacz inna wersje Nero, wgraj force ASPI. Poprzegladaj forum i sam serwis cdrinfo.pl ![]()
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj włączyć DMA dla dysków, sprawdź czy dobrze podpioełś napęd, czy nie ma luzu w podpięciu kabli. Zainstaluj najnowsze NERO jak napisał Ciapek. :-)
Już kiedyś było pisane o tej nagrywarce i ludzie też mieli z tymi nagrywarkami problemy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.07.2003
![]() |
Ok dzieki za pomoc bede probowal cos robic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |