![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
Liteon 16H5S
Witam. Niedawno zakupiłem litka 16H5s z lightscribe.
Jak narazie jestem z niego zadowolony, ale.. Płyty dvd+r certyfikowane jako 1-8x moge wypalać z najniższą prędkością x6. gdzie się podziały prędkości x4, x2,4 ?? w zasadzie nie byłoby tematu, ale moje stacjonarne dvd mam problemy z czytaniem płyt dvd nagranych powyżej prędkości x4. czy ktoś wie jak temu zaradzić ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2005
![]() |
Witam.Mam ten sam problem ,gdzie podziały się inne prędkości nagrywania
Poprzednio miałem LiteOna ale bez funkcji LightScribe i wszystkie prędkości były dostępne.Też mam bios LSON .Widzę że jest już dostępny nowszy LSOR czy on coś zmieni.? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() |
problem
Ja mam inny problem z tym LiteOnem. Podpiąłem go prawidłowo do płyty głównej - końcówka taśmy, w jej połowie napęd DVD LG. Ustawienia slave i master - jak w instukcji w pudełku. Otóż LiteOn wiesza mi nieodwracalnie cały system - muszę go wciąż restartować. Nie ma reguły, ale czasem dzieje się to włożeniu do napedu płyty DVD, czasem po uruchomieniu np. Nero VISIO, albo przy przechodzeniu do procesu weryfikacji wypalonej płytki w Nero albo DiscJuglerze.
NIE WIEM CO ROBIĆ - nie znam się na kabelkach i proszę o pomoc.
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
Cytat:
Wgrałem najnowszy bios LSOR i nic nie zmienił. Płytek x8 nie można wypalić z prędkością x4, do wyboru jest tylko x6 i x8. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
warto ją kupić zasadzam sie na te cudo
![]()
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
![]()
Witam ponownie. W powyższej sprawie pislaem do chlopaków z codeguys i otrzymalem odpowiedz mniej więcej tej treści: na dzień dzisiejszy nic nie możemy pomóc, ale sprawdź nagrywanie x6, nowe nagrywarki palą zupelnie inaczej niż starsze modele, moze wszystko będzie ok. Tak więc zabralem się za testy i o dziwo plytki verbatim palone x6 nie zacinają mi się na moim starym dvd, o dziwo palone nawet x8!!!!!!!! I do tego spokojnie mogę nagrywać na nośnikach z hipermarketów takich jak hawk, mediastore, traxdata itp bez obawy,że się będą zacinaly w stacjonarnym dvd!!!!!!
Przyznam szczerze,że jestem mile zaskoczony tak dobrze nagrywającą nagrywarką Liteona. To chyba najlepszy jak do tej pory produkt tej firmy. polecam wszystkim, naprawdę nie warto ladować kasy w jakiegoś plextora za 600 zl, skoro można mieć to samo za 200 Ostatnio zmieniany przez zzulus : 22.12.2005 o godz. 11:51 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2003
![]() |
![]()
Przerobiłem pare nagrywarek (401, 851, 812 552U, 16H5S, benq1640) i najgorsza jakość dysku wychodzi mi na 16h5s LS0R nawet 78 na verbatimie +r palonym 6x bo nie można niżej. Nawet 552u po sąsiedzku nie schodzi poniżej 90. O dziwo płyty idą w stacjonarnym dvd tylko napisów LG nie czyta na końcu filmu ( są czerwone piki w teście jakości). -R zapis jeszcze gorszy!!! ale też odczytywany na stacjonarnym, nie rozumiem tego bo poprzednio z benqa 1640 przy jakości 92 +r verbatim stacjonarka lg nie czytała nic co było nagrane szybciej niz 2,4x. LS to gadżet ale działa w Nero6. Ogólnie napęd nagrywa dobrze ale mam niedosyt...
Aha, jeszcze jedno, jak włożę do niego zabezpieczoną płytę audio (Beata - Teraz płynę chyba CDS 200 ) to system mówi papa i twardy reset tylko zostaje. na 552U nie ma tego.
|
|