![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2002
![]() |
Odczyt/zapis 870mb
CZeść mam taki problem posiadam nagrywarke gl 8480b przerobioną na 8520b i jest taki problem moge nagrywac cdr 870mb ale mam problem z ostatnim plikiem nagranym na nosnik.Podczas nagrywanie nie było errorów.Czebo jest to wina? Po powrocie do pierwotnego biosa jest to zamo z odczytem tego pliku.Powiedzcie czy ten model nie odczytuje takich połyt bo w dziale sprzęt jest napisane ze czyta takowe płytki
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z odczytem takich plyt zawsze jest gorzej niz z ich nagraniem. Niektore sprzety w ogole nie potrafia ich czytac mimo ze prawidlowo nagraja. Mysle ze wystarczy zmniejszyc predkosc nagrywania, bo twoja nagrywara powinna czytac takie plyty.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2002
![]() |
Nagrywałem ją z prędkością 48 ale po chałasie jaki wydobywał się z wnętrza wypalarki stwierdzam,że na 100% to nie była taka szybkość.Płytka nagrywała się około 6 minut.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
taka plytke pal 16x - zreszta czas palenia wskazuje wlasnie na mniej wiecej aka predkosc
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2004
![]() |
apropos wlasnie w tym dziale jest napisane ze nagrywa lecz nie czyta tego typu plyt (w sumie to raz taka nagralem) ale nie wiem czy to prawda gdyz nagralem ja przed przerobka 8481b na 8520b
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Otóż nagrywarki LG a zwłaszcza np. ta moja (GCE-8481b) nagrywają 870mb bez problemu ale nie potrafią odczytać płyty do końca. W twoim wypadku nie można odczytać ostatniego pliku bo znajduje on się na pewno poza 830 mb tej płytki.
A jeżeli masz poprzedni model to znaczy że występuje ten sam błąd. |
![]() |
![]() |
|
|