![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2003
![]() |
Problem z nagrywarką Lite-On 52/24/52
Witam wszystkich,
Mam następujący problem: Do dzisiaj rana nie miałem problemów z nagrywarką (Lite-On 52/24/52, bios 6S0F). Jednak zachciało mi się naprawić moje DVD - miałem starego Samsunga, który nie dość że głośno rzęził, to niedawno przestał całkowicie czytać płyty. Kupiłem DVD Lite-On 16x oraz dodatkowo myszkę radiową. Podłączyłem wszystko w domu do kompa - teoretycznie OK, ale chciałem nagrać sobie płytę CD i nagle - ZONK! Nero nie widzi mojej nagrywarki. Sprawdziłęm wszystkie podłączenia kabli, odpinałem po kolei: nowe DVD, transmiter myszki radiowej, wszystko na nic - nie mogę nic nagrać. Zainstalowałem poprawki do Nero zgodnie z opisem na cdrinfo.pl (co zrobić gdy użytkownik bez praw administratora chce nagrywać w WinXP) - żadnej poprawy. Mam uprawnienia administratora, system WinXP Czy macie pomysł, co można jeszcze zrobić? Moja konfiguracja: AthlonXP 1.6+, Soltek SL-75DRV5E, 256MB DDR, Radeon 9000, Sound Blaster Live! Player, karta NEC USB 2.0, modem ADSL Sagem 800 Dyski (wszystkie pracują w trybie master na 4 odrębnych kanałach): Kontroler na płycie: Maxtor 6Y080P0 80GB, Samsung SV2044D 20GB Kontroler PCI ATA 133 Silicon Image SiI0680: Liteon CD-RW 52/24/52, Liteon DVD 16x Będę wdzięczny za wszystkie rady. Pozdrawiam, Piotr Konopka |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
jakie masz nero. Spróbuj zaaktualizować to nero do wersji albo 6.0.0.11 albo 5.5.10.35
|
![]() |
![]() |
|
|