Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.12.2005, 10:07   #1
phenix1
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.11.2005
phenix1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywarką MSI

Mam problem z Nagrywarką MSI DR4-A. Raz, że przy nagrywaniu płyt 800MB zawiesza się na 19% a druga sprawa nie wszystkie płyty jestem wstanie odczytać. Szczególnie dotyczy to płyt RW. Bios nagrywarki to 2.50. Prosze o radę co zrobić z tą nagrywarką, nie stać mnie żeby ją wymienić.
Pozdrawiam
Michał Berliński
phenix1@o2.pl
phenix1 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.12.2005, 11:44   #2
radosio
vel Shah

radosio niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez phenix1
Mam problem z Nagrywarką MSI DR4-A. Raz, że przy nagrywaniu płyt 800MB zawiesza się na 19% a druga sprawa nie wszystkie płyty jestem wstanie odczytać. Szczególnie dotyczy to płyt RW. Bios nagrywarki to 2.50. Prosze o radę co zrobić z tą nagrywarką, nie stać mnie żeby ją wymienić.
Pozdrawiam
Michał Berliński
phenix1@o2.pl
A ten bios to masz najnowszy?? Od jak dawna występuje ten problem z nagrywaniem osiemsetek?? Włącz DMA jak nie masz, ASPI zainstaluj. Sprawdź taśmę czy dobrze wpięta.
radosio jest offline  
Stary 01.01.2006, 00:47   #3
phenix1
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez radosio
A ten bios to masz najnowszy?? Od jak dawna występuje ten problem z nagrywaniem osiemsetek?? Włącz DMA jak nie masz, ASPI zainstaluj. Sprawdź taśmę czy dobrze wpięta.
Jeśli chodzi o nagrywanie 800 to od zawsze podobnie ja płyty RW, bios nagrywarki 2.50 jest nowszy 2.60 ale sam trochę boje się robić upgrade. Czy mogłoby pomóc również nowy bios na płycie głównej?
Szczęśliwego Nowego Roku
Michał Berliński
phenix1@o2.pl
phenix1 jest offline  
Stary 01.01.2006, 01:27   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czy jestes pewien ze ta nagrywara obsluguje plyty cdr 800?
Te MSI to takie troche nieszczesne napedy - nigdy nie mialy dobrych notowan, wiec nie zdziwilbym sie gdyby nie obslugiwaly tych plyt albo mialy z nimi problemy (sam nie wiem tego).

PS Probowales na plytach roznych firm, czy tylko na jakichs konkretnych to sie zdarzylo?
Stary 01.01.2006, 01:30   #5
radosio
vel Shah

radosio niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez phenix1
Jeśli chodzi o nagrywanie 800 to od zawsze podobnie ja płyty RW, bios nagrywarki 2.50 jest nowszy 2.60 ale sam trochę boje się robić upgrade. Czy mogłoby pomóc również nowy bios na płycie głównej?
Szczęśliwego Nowego Roku
Michał Berliński
phenix1@o2.pl
nie bój się wczesniej czy później musisz to zrobić. Czy ja wiem czy bios na mobo mógłby pomóc?? mozesz sflashować. I wydaje mi sie, że flashowanie mobo jest bardziej ryzykowne niż nagrywarki
Happy New Year !!!
radosio jest offline  
Stary 01.01.2006, 08:42   #6
phenix1
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez radosio
nie bój się wczesniej czy później musisz to zrobić. Czy ja wiem czy bios na mobo mógłby pomóc?? mozesz sflashować. I wydaje mi sie, że flashowanie mobo jest bardziej ryzykowne niż nagrywarki
Happy New Year !!!
Próbowałem różnych płyt ostatni TDK i EMTEC
Najbardziej boje się, że coś pójdzie nie tak i wogóle strace napęd, a w sumie jest to komp szwagra a nie mój W dodatku upgrade trzeba wykonać pod DOS'em. O ile do innych rzeczy tego typu faktycznie czysty DOS nadaje się najlepiej tak w tym przypadku doceniam możliwości windy.
Pozdrawiam
Michał Berliński
phenix1@o2.pl
phenix1 jest offline  
Stary 01.01.2006, 10:38   #7
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
u większości angrywarek i płyt głównych można flashować z poziomu windows

Twoje uprawnienia: