![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
problem z nagrywarką :/ pilna pomoc!
Witam
jestem tu świeży, co nie znaczy, że nie korzystałem nigdy z forum ![]() ![]() mój problem to: Nagrywarka TDK Cyclone 4800B 021B, kolega upgradował jej firmware i wyłączyli światło... po ponownym włączeniu komputera, nagrywarka jakby "zwiesiła" się... cały czas świeci się diodka, a gdy próbuje flashować ją ponownie jakimś programem wyskakuje okno dialogowe z błędem: ERROR: Can't found CDRW4800B firmware: S7S0-S7SZ drive! plizzz, co z tym można zrobić?... ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
no cóż brakło prądu - zdarza się
próbujcie flashować padnięty napęd w czystym DOS-ie (uruchomić kopmuter z dyskietki wykonanej poleceniem: format a:\s) za pomocą programu MTKFlash i biosu w formacie nazwa_pliku.bin sporo o takiej metodzie "ratowania" napędów tu znajdziesz, poszukaj zerknij też tu http://www.cdrinfo.pl/skrypty/phpAds...23&target=new, co prawda chodziło o Lite-Ona ale zasada jest ta sama
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ostatnio zmieniany przez eloise : 05.10.2003 o godz. 16:32 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
ok, dzięki, jak się uda - poinformuję
![]() p.s. skąd wziąć plik BIN z flashem do cyclona? bo na stronie producenta są tylko exe ![]()
Elektronićeskij Mordulec! Ostatnio zmieniany przez plucien : 05.10.2003 o godz. 17:26 |
![]() |
![]() |
#4 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
o ile dobrze pamiętam użytkownik "kowanski" zamieścił tu, na forum odpowiedni program
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ostatnio zmieniany przez eloise : 05.10.2003 o godz. 17:43 |
![]() |
![]() |
#5 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja też coś dodam od siebie: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=25397
|
![]() |
![]() |
|
|