Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.04.2003, 08:40   #1
Swiety
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.04.2003
Swiety w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z nagrywarką ! Pilne

Pozdrawiam ! Mam taki problemik że mam nagrywarke ASUS 5224A i problem polega na tym że ona ma problem z poprawnym rozpoznaniem płyty CD-R . Używam Verbatim x40 i Verbatim Crystal x40 . Po włożeniu do nagrywarki mam dostępny cały zakres nagrywania do 52 zamias mieć ograniczony do 40 . Nero wypala płytę nie zgłaszając żadnych błędów lecz po zakończeniu wypalania nośnik jest czysty i można ponownie na nim wypalac. Płyty te sprawdzalem na innych nagrywarkach i nie ma z nimi żadnego problemu. Płyty CD-RW wypala bez problemu i poprawnie rozpoznaje. Uzywam nero 5.10.20 instalowalem Aspi 4.71a2 , testowalem pod XP XP+sp1 , w98se i nadal jest ten sam problem. Nagrywarke oddawałem do serwisu i twierdzą ze jest z nią wszystko w porządku. Czy ktos mial takie "przeboje " ? jak tak to napisz w czym jest problem .

ps. firmware także zmienialem na nowszy.
Swiety jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.04.2003, 11:40   #2
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: problem z nagrywarką ! Pilne

Cytat:
Swiety napisa***322;(a)
Pozdrawiam ! Mam taki problemik że mam nagrywarke ASUS 5224A i problem polega na tym że ona ma problem z poprawnym rozpoznaniem płyty CD-R . Używam Verbatim x40 i Verbatim Crystal x40 . Po włożeniu do nagrywarki mam dostępny cały zakres nagrywania do 52 zamias mieć ograniczony do 40 . Nero wypala płytę nie zgłaszając żadnych błędów lecz po zakończeniu wypalania nośnik jest czysty i można ponownie na nim wypalac. Płyty te sprawdzalem na innych nagrywarkach i nie ma z nimi żadnego problemu. Płyty CD-RW wypala bez problemu i poprawnie rozpoznaje. Uzywam nero 5.10.20 instalowalem Aspi 4.71a2 , testowalem pod XP XP+sp1 , w98se i nadal jest ten sam problem. Nagrywarke oddawałem do serwisu i twierdzą ze jest z nią wszystko w porządku. Czy ktos mial takie "przeboje " ? jak tak to napisz w czym jest problem .

ps. firmware także zmienialem na nowszy.
to wypalaj razy 32 do 40 a nie 52 może to coś da i tyle bo ja mam nagrywarę palę na nośnikach ktore pokazuje nero indeks razy 48 a na opakowaniu jest razy 24 maksymalne i palilem razy 48 ale skopaly się one jak razy 24 to oki są
Stary 30.04.2003, 12:07   #3
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Re: problem z nagrywarką ! Pilne

Cytat:
Swiety napisa***322;(a)
Nero wypala płytę nie zgłaszając żadnych błędów lecz po zakończeniu wypalania nośnik jest czysty i można ponownie na nim wypalac.
Może włączyłeś symulację zapisu.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-bez-tytulu.gif  
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2003, 13:25   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: problem z nagrywarką ! Pilne

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
Może włączyłeś symulację zapisu.
Jezeli te wszystkie "zabiegi" z nagrywara (serwis, zmiany sysa), byly tylko dlatego ze symulacja byla wlaczona, to wydrukuje sobie tego posta, oprawie i powiesze nad biurkiem.

Co do systemu sprawdzania dopuszczalnej predkosci to powiem ze u mnie na Litku bardzo duzo 16 wykrywa jako 24 ale wypalaja sie spoko z ta predkoscia (w koncu ten system jest po to by podac maxymalna stabilna predkosc a nie predkosc "a nuz sie uda"). Jezeli jest inaczej to jest po prostu zle !!!
Poza tym nawet przy wlaczonej symulacji nie powinienes miec dostepnej predkosci wyzszej niz moznaby nagrac plyte (nie wiem czy program wykrywania dostepnej predkosci u Asusa jest taki jak Smartburn, ale w Smartburn wlasnie tak jest). Wynikaloby z tego ze te Verby mozesz nagrac spokojnie z 52 co w moim przypadku/moim zdaniem jest co najamniej nie potwierdzone. Ktos sprawdzal jaka predkosc daje Smartburn tym Verbom?
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2003, 13:29   #5
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Re: Re: Re: problem z nagrywarką ! Pilne

Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Jezeli te wszystkie "zabiegi" z nagrywara (serwis, zmiany sysa), byly tylko dlatego ze symulacja byla wlaczona, to wydrukuje sobie tego posta, oprawie i powiesze nad biurkiem.
Nie nabijaj się z kolegi. Każdy z nas był początkującym...
Stary 30.04.2003, 13:35   #6
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: Re: Re: problem z nagrywarką ! Pilne

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
Nie nabijaj się z kolegi. Każdy z nas był początkującym...
Nie nabijam sie, tylko to bedzie przyklad ciekawego toku (kolejnosci) rozwiazywania problemow (oryginalny dosc)

NO OFFENSE
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2003, 13:41   #7
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Re: Re: Re: Re: Re: problem z nagrywarką ! Pilne

Cytat:
Nie nabijam sie, tylko to bedzie przyklad ciekawego toku (kolejnosci) rozwiazywania problemow (oryginalny dosc)

NO OFFENSE
On wyszedł od założenia, że lepiej rozwiazać problem od Z a skończyć na A.
Ja też trochę miałem takich problemów, ale to było w 1998r. gdzie po raz pierwszy miałem nagrywarkę, był to Philips 2x2x24x.8)
Stary 30.04.2003, 13:47   #8
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: problem z nagrywarką ! Pilne

Cytat:

Co do systemu sprawdzania dopuszczalnej predkosci to powiem ze u mnie na Litku bardzo duzo 16 wykrywa jako 24 ale wypalaja sie spoko z ta predkoscia (w koncu ten system jest po to by podac maxymalna stabilna predkosc a nie predkosc "a nuz sie uda"). Jezeli jest inaczej to jest po prostu zle !!!
Poza tym nawet przy wlaczonej symulacji nie powinienes miec dostepnej predkosci wyzszej niz moznaby nagrac plyte (nie wiem czy program wykrywania dostepnej predkosci u Asusa jest taki jak Smartburn, ale w Smartburn wlasnie tak jest). Wynikaloby z tego ze te Verby mozesz nagrac spokojnie z 52 co w moim przypadku/moim zdaniem jest co najamniej nie potwierdzone. Ktos sprawdzal jaka predkosc daje Smartburn tym Verbom?
sorrki pawel że z cytatem ale masz private info
Stary 30.04.2003, 14:28   #9
Swiety
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.04.2003
Swiety w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hehe ! oczekiwalem od piszących odpowiedzi na mój apel ze bardziej poważnie podejdą do tego tematu . w celu informacyjnym dla tych którzy chcieli by podzieli się swoją wiedzą to :
1. nie ma włączonej symulacji zapisu
2. testowalem w calym zakresie dostępnych prędkości nagrywania od x4 do x40
3. firmware nagrywarki jest juz najnowsze jakie wyszło.
4. w poniedzialek bede mial nowy egzemplarz tego asusa i sprawdze czy to ten egzemplarz jest wadliwy czy to tylko cecha wrodzona
5. jak nie asus to jaką nagrywarke ?

POZDRAWIAM
Swiety jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: