![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.05.2006
![]() |
Problem z nagrywarką i płytami RW
Mam taki problem.
Posiadam płyty DVD RW firmy TDK i od jakiegoś czasu nagrywarka rozpoznaje je jako zwykłe DVD ROMy . Kiedyś tego nie było. Kiedy włożę nową, czystą płytę wtedy wykrywana jest jako RW, ale jak ją sformatuję i nagram to jest już zwykłą płytą, nie mogę jej skasować ani w Nero ani w Alcoholu, jedynie kasuje zawartość CloneCD ale wtedy i tak nie można na niej nic nagrać. We właściwościach opisana jest jako nośnik z zerową zawartością i pojemnością. Dodam jeszcze że wgrywałem nowy bios do napędu i problemu to nie rozwiązało. Proszę o parady co można zrobić żeby to naprawić. Mam nagrywarkę LG 4167B |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2007
![]() |
Problem z kasowaniem DVD+RW
Mam dosłownie taki sam problem jak powyżej.Moja nagrywarka to LITE-ON DVDRW SOHW-832S bios zaktualizowany do ostatniego VS0M. Posiadam dwie płytki DVD+RW TDK i VERBATIM. Nagrałem na każdej po jednym filmie divx do oglądania na stacjonarnym odtwarzaczu.Gdy chcąc sformatować płytki NERO 7 i Alcohol "krzyczał" - "to nie jest nośnik wielokrotnego zapisu...". Płyty we właściwościach np. Nero są rozpoznawane jako DVD-ROM. Dodam że płytka Verbatima byłą już wielokrotnie kasowana i wszystko było oki aż do teraz natomiast TDK została nagrana po raz pierwszy. DVD+RW TDK pokusiłem się o wyczyszczenie w DVD-Decrypter...ale teraz jest dalej widoczna jako DVD-ROM 0 bajt i nie nagrywalna...co robić? Dodam że płytki DVD-R i +R są wypalane poprawnie.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2007
![]() |
Jużwiem ...:-)
Na wstępie sorry za zaśmiecanie forum ...wystarczyło poszukać :-)
W Alcoholu wystarczy odznaczyć : Ignoruj typ nośnika ATIP. I po kłopocie. |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Dodam jeszcze że po skasowaniu w CloneCd we właściwościach wyświetlana jest informacja [IMG] ![]() Alcohol wyświetla takie info [IMG] ![]() a przy próbie nagrania pojawia się [IMG] ![]() Dodam że są to plyty TDK DVD+RW 1-4x 4,7GB Data/Video |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Problem rozwi***261;zany. Nie wiem co dok***322;adnie zrobi***322;em ale opisz***281; moje czynno***347;ci:
zainstalowa***322;em ASPI oraz odinstalowa***322;em CloneCd. Teraz wypalanie idzie bez problem***243;w. |
![]() |
![]() |
|
|