![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
![]()
Mam problem z nagrywarką samsung sw 252. Po nagraniu płyty, nie mogę jej odczytać w nagrywarce. Kiedy wrzucam tą samą płytę do drugiego napędu (cd-romu) to czyta bez zarzutu. Problem jest tylko z płytami nagranymi na tej nagrywarce. Każda próba uruchomienia zamula komputer, a nawet zawiesza system. Do nagrywania używałem różnych programów ( Easy CD Creator, Nero, Clone, Alcohol) z tym samym skutkiem, instalacja sterowników ASPI też nic nie dała. Co robić czy oddać ją do sklepu?, czy szukać usterek w oprogramowaniu lub systemie?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja bym nie kombinowal (jesli podstawowe rzeczy juz sprawdziles - jak piszesz - tylko sprawdzil spaware na innym kompie i oddal do sklepu, jesli to jej wina i jest na gwarancji)
a w przyszlosci omijal samsunga szerokim lukiem ^_^ pozdro |
![]() |
![]() |
#3 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
może nagrywarka gryzie sie z cd-romem?
Zobacz jak będzie dzialac nagrywarka kiedy bedzie sama na kanale IDE. Spróbuj takze wylaczyc DMA napedu i zobaczyc jak bedzie czytac plytki. Jesli bedzie dobrze to nic raczej nie da sie z tym zrobic. Jeśli dobrze nagrywa to sie nie przejmuj...u mnie jest podobnie tylko ze ja czytam plytki prawie tylko cd-romem. Konflikt Sprzętowy. To moja opinia choć niekoniecznie musi byc trafna ![]()
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
Dzięki wielkie za zainteresowanie, chyba zrobię to co radzi nimal i jeszcze w tym tygodniu puszczę ją do serwisu. Właśnie w tym sęk że mój cd-rom i jeszcze nagrywarka u mojego znajomego daje sobie radę z płytkami u większości kolesi, niestety są objawy takie jak na mojej nagrywarce
![]() Dzięki wiel(ki)e jeszcze raz. |
![]() |
![]() |
|
|