![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Problem z nagrywarką TEAC CD-W54E
mam problem kiedy chciałem nagrać wczoraj płyte w clonecd
wyskoczył mi błąd MEDIUM ERROR: POWER CALIBRATION AREA ERROR (3:0x73:0x03 ) tak samo w nero a jeszcze wczesniej nagrywalem koledze cd-rw i wszystko było git jakieś sugestie? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
A co to była za płyta iz jaką predkoscią próbowaes ja wypalić ?? Bo jesli taka z tańszych to zastosuj te troche drozsze i powinno byc OK ![]() A jesli chcesz wypalic te na której wyskoczył bład to spróbuj zmiejszac predkosc. Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
1. mam nagrywarke 4x4x32x
2. są to plyty mediasonic, ale to nie to poniewaz juz nie raz wczesniej na nie nagrywalem i byly w porzadku |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
To dziwne ! Skoro mówisz ze wypaliłes spokojnie CDRW a CDR nie mozesz / do CDRW potrzeba wiekszej mocy lasera / to wsio powinno byc ok ale jak widac wyjatki sie zdarzaja. Płyty CD sa od różnych producentów moze poprostu trafiłes na płyte z jakiejs złej serii >>??<< Moze Laser wymaga czyszczenia ? A moze poprostu nagrywarka chce jush odejsc na emeryturke ? Standardowo powiem Ci ze mozesz sobie jeszcze ASPI zainstalowac - czasami cuda sie zdarzają ![]() Mozesz je pobrac z tad http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191035445 |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() |
Mialem podobny problem z nagrywarka Teac 58E (8x8x32) podczas nagrywania w CloneCD wybijala mi plyty komunikatem medium error i jakies tam cyferki
![]() Pozdrawiam, Santi Ostatnio zmieniany przez Santi : 04.02.2003 o godz. 13:47 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Thx wszystkim, reinstalacja clonecd pomogla w innych programach jescze sie chrzani ale planuje zrobic reinstalacje systemu i w sumie juz sobie z tym poradzilem
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Czasami najprostrze rozwiazanie jest najbardziej skuteczne ![]() Najwazniejsze ze z nagrywarka jest wszystko oK ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
|
|