![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.03.2005
![]() |
Problem z nagrywarka TEAC CD-W552E
Witam wszystkich
Mam maly problem podczas nagrywania cd ;] juz 5 plytek poszlo na sufit ;] Problem wyglada nastepujaca: Podczas nagrywania w nero (nie wazne jakim speedem) nie nagra cd , nawet symulacji nie przejdzie i gdy wyskoczy blad o nie udanej symulacji (na samym poczatku) lub nie mozna bylo zakonczyc zapisu DAO (gdzies tak przy 99% ) wywala ten komunikat i co dziwnego wycodze np. z nero cd nie chce sie wysunac , niby jak by cos dalej nagrywalo komp mi zwalnia nawet na chwile przestaje reagowac na co kolwiek dysk pracuje ale nagrywara nie , po resecie wyjmuje cd a tu cieple cd tak jak wczesniej wspominalem jak by nagrywalo. Winda: XP z sp2 Myslalem ze to wina nagrywary ale tyko ma problem z nagrywaniem bo odczyt plyt jest doskonaly i kopiowanei plikow z nagrywary tez jest szybkie i doskonale ![]() Prosil bym o pomoc Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2005
![]() |
Mnie się odpiął kabelek. Jak go poprawiłem nagrywarka zaczęła poprawnie funkcionować.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.06.2004
![]() |
sam miałem problem z tą nagrywarką, bo była bardzo wybredna, nie wiem czy ten problem był tylko u mnie bo nawet nie sprawdzałem na innych komputerach, było bardzo podobne do tego co napisałeś (nie nagrywała, ale odczyt był świetny). Cała filozofia opierała się na właściwym podpięciu napędu (teac na master, sam na taśmie, dysk i drugi napęd na drugiej). Od tamtej pory działa bezproblemowo, do dnia dzisiejszego.
|
![]() |
![]() |
|
|