![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.09.2003
![]() |
ClonyXXL /nie Aspi/
ClonyXXL po uruchomieniu pokazuje same "krzaczki" i można go tylko zrestartowac.Podobno winne są stery od N-Force 3.13.Można by je odinstalować ,ale cały system podniosły mi o kilkanaście procent.Jest coś w zamian Clony?Albo jak uruchomić Clony z tymi sterami?
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
instalujac 3.13 pomin instalacje SW BUS czy jakos tak
![]() w pewnym momencie instalacji sie o to pyta nawet, odpowiedz NIE
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
Co to znaczy "/nie Aspi/" ? Uważasz że Aspi na to nie ma wpływu ?
Ja przy instalacji ClonyXXL musze miec Aspi 4.60, dopiero później moge zainstalowac wersje 4.71 |
|
|
|
|
#4 |
|
CDRinfo VIP
![]() |
mirol, wierz mi, ja mam plyte na NF2 i wiem o co chodzi
![]() jesli zrobi jak napisalem to bedzo juz OK
|
|
#5 |
|
Bywalec
![]() |
Y@nkee_PL, wierze Ci, ja też mam płyte na NF2
, ale u mnie akurat był problem z aspi, co nie znaczy że Twoja rada jest zła
|
|
|
|
|
#6 |
|
CDRinfo VIP
![]() |
no ja juz rozne slyszalem rzeczy jesli chodzi o plyty na NF2
jednemu to dziala, jednemu juz nie moze to kwestia jeszcze reszty komponentow, marki plyty, czort wie ![]() ale mysle ze to kwiesta doboru dobrego sterownika ![]() obecnie mam wersje 3.13, ale dosyc sporo osob chwali sobie wersje 2.03, moze czas sprawdzic
|
|
#7 |
|
Bywalec
![]() |
Tak, chyba 2.03 były OK. Jakie ja mam teraz
Sam już nie wiem
|
|
|
|
|
#8 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
U mnie też Clony XXL pokazywał same krzaczki, jak się pobawiłem i porobiłem w oknie wybierz skróty do Nero i innych programów do palenia płyt. Reinstalka Clony i Aspi nie pomogła. Dopiero przywracanie systemu pomogło. A stery pod NF 2 mam w wersji 3.13. i przed tym ustawianiem Clony chodził bez zarzutu.
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.09.2003
![]() |
Po kilkunastu próbach chyba poszło.Ale kolejno:
Nie są winne Aspi.Robiłem wszystkie kombinacje tzn. kasowanie killaspi.bat z aspi 1.8 , instalaspi.bat też z 1.8 kasowanie... instalowanie 471a2 itd. To naprawdę "wina" sterowników nforce 3.13 PODPISANYCH PRZEZ NVIDIĘ!!! Po nasiadówce na kilkunastu FAQ-ach -mam go. "Mieszane" sterowniki od nforce od praktyków. Zainstalowałem sterowniki od Asusa - Asus 1.16 Package - Rewelacja.Są to stery 2.45/3.13 w wersji Asusa. Oczywiście nie polecam NIE instalować sw bus.To steruje przepływem danych między szynami.To jest jakbyście do Radeona 9800 używali sterowników Standard VGA.Po co wtedy płyta z nforcem? |
|
|
|
|
#10 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można też używać sterów modyfikowanych, bazujących na tych 3.13 oficjalnych od nVidii. Ja używam obecnie remix 3.14j - wydaje mi się, że ogólna wydajnośc nieznacznie wzrosła, a na pewno wzrosła na kanałach IDE - lepszy transfer. Ponadto nie mam problemu z ClonyXXL, a aspi to forceASPI 1.7. Oczywiście także nie polecam sterownika IDE SW
|
|
|
|
|
#11 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Dalej będę twierdził iż 3.13 są do dupy!
SW IDE "krzaczy" Clony XXL. A 3.13 bez SW IDE rozwala mie Excela w wersji XP i 2003: dostaję idiotyczny komunikat po prawidłowym zamknięciu Excela, że wystąpiły problemy z aplikacją. Powrót do 2.45 rozwiązał mi wszystkie problemy w płycie ep-8rda3. 8)
|
![]() |
|
|