![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2002
![]() |
problem z nagrywarką YAMAHA 8/8/24 IDE
mam pytanie,chce sprzedac nagrywarke ale mam taki problem mianowicie zaczelo z nia sie cos dziac nie tak ,np. ma problemy z odczytem niektorych tanich plyt ale to nie jest jeszcze ten problem,niedawno doszedl mi nowy problem - przy nagrywaniu plyty bufor sie trzyma normalnie (ok 98%,nagrywam NERO5572),ale po jakims czasie (roznie czasem 5%,czasem 55%) gasnie kontrolka nagrywania w nagrywarce a nero nie odpowiada (caly proces nagrywania sie zatrzymuje),probowalem nagrywac innymi programami i to samo,probowalem czyscic laser ale nic to nie dalo, w sumie juz po 6-cio miesiecznym uzytkowaniu zaczynala miec problemy ze starszymi plytami RW ale nagrywala a teraz stopniowo zaczela tak zachowywac sie ze wszyskimi plytami,jeszcze niedawno byly to pojedyncze plyta ale teraz cos przesadza
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2002
![]() |
Witam,
Spróbuj na innym systemie operacyjnym lub ewentualnie na innych sterownikach IDE. Najlepiej spróbuj na innym komputerze, będziesz mógł wtedy odpowiedzieć na pytanie czy to nagrywarka czy komputer. Ja miałem identyczny problem z tą różnicą, że moja nagrywarka była na SCSI (Yamaha 8424S). W moim przypadku problem znikł po zmianie sterowników kontrolera SCSI (o dziwo na starsze). Tomek |
![]() |
![]() |
|
|