Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.04.2002, 21:20   #1
Pejton
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.03.2002
Pejton w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z nagrywarką YAMAHA 8/8/24 IDE

mam pytanie,chce sprzedac nagrywarke ale mam taki problem mianowicie zaczelo z nia sie cos dziac nie tak ,np. ma problemy z odczytem niektorych tanich plyt ale to nie jest jeszcze ten problem,niedawno doszedl mi nowy problem - przy nagrywaniu plyty bufor sie trzyma normalnie (ok 98%,nagrywam NERO5572),ale po jakims czasie (roznie czasem 5%,czasem 55%) gasnie kontrolka nagrywania w nagrywarce a nero nie odpowiada (caly proces nagrywania sie zatrzymuje),probowalem nagrywac innymi programami i to samo,probowalem czyscic laser ale nic to nie dalo, w sumie juz po 6-cio miesiecznym uzytkowaniu zaczynala miec problemy ze starszymi plytami RW ale nagrywala a teraz stopniowo zaczela tak zachowywac sie ze wszyskimi plytami,jeszcze niedawno byly to pojedyncze plyta ale teraz cos przesadza, WIECIE MOZE CO TERAZ Z NIA SIE DZIEJE,WYPALILA SIE CZY CO? WIECIE MOZE CZY KTOS KUPUJE TAKIE TROSZKE SYPNIETE NAGRYWARKI ?
Pejton jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.04.2002, 13:31   #2
tomek23
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.03.2002
tomek23 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam,

Spróbuj na innym systemie operacyjnym lub ewentualnie na innych sterownikach IDE. Najlepiej spróbuj na innym komputerze, będziesz mógł wtedy odpowiedzieć na pytanie czy to nagrywarka czy komputer. Ja miałem identyczny problem z tą różnicą, że moja nagrywarka była na SCSI (Yamaha 8424S). W moim przypadku problem znikł po zmianie sterowników kontrolera SCSI (o dziwo na starsze).

Tomek
tomek23 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: