![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2002
![]() |
![]()
Kupiłem nagrywarke LG 32x, w jej wyposażeniu otrzymałem płytke z nero 5.5.7.6...
Podłączyłem nagrywarke...zainstalowałem nero...patrze a tu ku mojemu zdziwieniu opcje Test ( bez zapisu ) oraz Test i zapis są niaktywne :o Jedyną aktywaną funkcją w tym okienku jest SAM zapis. Wie może ktoś co z tym zrobić, lub co jest tego przyczyną ?? Prosze pomóżcie... ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
tak, tak chodzi mi o symulacje...
...tylko, że ja mam nagrywarke od 12 godzin i narazie jeszcze za wiele nie wiem na ten temat ![]() Mógłbyś powiedzieć gdzie wyłączyć tego burnprofa... ?? |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Znalazłem i odznaczyłem, ale właściwie to nie o to mi chodziło, bo odznaczając pole z zabezpieczeniem zaspisu, co prawda pole symulacji zostało uaktywnione, ale dwa pola o których wspominałem w kreatorze nagrywania są wciąż nie aktywne
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wlasnie to sprawdzilem tak jak piszesz tzn wlaczylem kreatora (normalnie go nie uzywam) i wylaczylem burnproofa i mam aktywne te pola o ktorych piszesz. Tak naprawde ta symulacja nie jest potrzebna jesli masz nagrywarke z burnproofem i nie przejmowalbym sie tym. Nie mam LG, ale czy przypadkiem w tych nagrywarkach nie jest tak ze nie da sie wylaczyc zabezpieczenia zapisu, moze uzytkownicy LG cos podpowiedza. A w ogole to naucz sie obslugiwac nero bez kreatora, chocby dlatego zeby moc nadpalac plytki (overburning), poza tym wtedy jest to wszystko bardziej przejrzyste i widzisz co robisz.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() a z tamtym problemem to nadal nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale radze sobie z tym inaczej... ...odznaczam opcje System ochrony zapisu, wtedy uaktywnia się pole Przeprowadz symulacje zapisu, zaznaczam je i już :-D |
|
![]() |
![]() |
#7 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta symulacja miala sens kiedys, gdy sprzety nie mialy zabezpieczen przed oproznieniem bufora podczas zapisu. Teraz to tylko strata czasu, wlaczasz burnproofa i wypalasz bezstresowo no chyba ze trafisz na zlosliwosc rzeczy martwych, ale wtedy to i symulacja ci nie pomoze
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Cytat:
A co do tego ze nie da sie tego wylaczyc to owszem, da sie , przynajmniej u mnie. no i slyszalem tyle glosow narzekan na LG, ze nawet chcialem spzredac ta nagrywarke, ale po co........??// wszystko nagrywa swietnie. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Przy dobrej nagryarce z burn-proof to jest kompletnie niepotrzepne.Nie musisz się martwić!Spoko nagrywaj!Ale płytki możesz też kopać! Burn-Proof nie oznacza ze nagrywasz cd`ka grasz w gta3, w tray`u masz gg,kontakt,icq,mks`a,nortona i inne bzdety. Ale przydaje sie przydaje!nie nagrywaj tez za szybko!
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Wiesz, mimo wszystko warto robić symulację przy overburning'u. Upewnisz się, że nie zniszczysz płytki. Test na overburning nie zawsze jest dokładny.
|
![]() |
![]() |
#11 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
ale przecież zawsze wiesz że np. nagrywasz filmik~703mb to i tak nie zwalisz płytki.
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
faktycznie w nero zablokowanan jest opcja symulacji jesli nagrywarka obsluguje burnproof, ale mozna ja wlaczyc poprzez modyfikacje w rejestrze. wystarzy tylko znalesc klucz:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Ahead\Nero - Burning Rom\Recorder i zmienic wartosc wpisu AllowSimulation z 0 na 1. Powinno wszystko dzialac. U mnie jest ok.
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Mam pytanie do tęgich głów !!!
Ja również mam nagrywarke wyposarzoną w system ochrony zapisu BURN-Proof a kiedy mi się zwaliła płytka pod WinOnCD 5.0 to przyczyną było Buffer Under Run !!! Czy to znaczy że BURN-Proof nie chroni w 100% czy tu chodzi o inną rzecz ![]() |
![]() |
![]() |
|
|