![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
![]()
ludzie szczerze odradzam te badziewne plytki.
Wpadla mi w rece silver-silver 40x i o malo mi litka nie usmazyla - zawiesil sie system, a spawarka nagrzala jak cholera. Juz myslalem, ze po spawarce..... Na szczescie 24102B twardy jest!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Dzięki za ostrzeżenie ...
![]() ![]() ![]()
#3 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Pisalem tez o problemie z mediasonic, tyle ze chodzilo o jakosc nagran
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
U mnie co prawda nie było aż tak drastycznie, ale płytki faktycznie lipne, że aż strach.
|
![]() |
![]() |
#5 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Zastanawia mnie jak można puścić na rynek taki szmelc...
![]() Czy ta firma nie ma żadnej kontroli jakości... ![]() ................. ![]()
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Moja siostr polamala to badziewie bez zadnego wysilku!!!
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
A ja na nich pale i jestem zadowolony (wprawdzie podle dla siebie pale na czym innym ^_^ ^_^ ale zwrotow nie ma). Tyle ze jak zobaczylem ile kosztuje szpula (<70zl) to nawet nie probowalem palic wiecej niz 12X-X16. Efekt jest niezly, CDDoctor pokazuje 10-40 bledow co na taka tanioche jest mysle do przyjecia.
#8 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Nie sa takie zle, ale nie polecam dla uzytkownikow starszych nagrywarek, u kumpla na philipsie 16x wypalone te plyty nie chcialy u niego odczytywac, a na innych odczytuje co jest wielka beka.
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
To bardzo ważna uwaga Drussa!
Przypominam sobie, że gdzieś czytałem, że wraz ze wzrostem prędkości zapisu zmieniły się substancje używane do produkcji płyt. W efekcie nowe płyty są niezbyt kompatybilne ze starymi nagrywarkami i odwrotnie, gdyby ktoś miał jeszcze gdzieś zapas starszych czystych płyt. Podobno szczególnie dotyczy to starszych płyt z ciemnoniebieską warstwą (np. stare Verbatim). |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Ja kupowalem u mnie w Poznaniu Mediasonic silver-diamont 32x za 0,80zl
Na mojej spawarce LiteOn 52x24x52 wypalilme wszystkie 20 szt. Tylko ze faktycznie pod koniec wypaliania pojawialy sie bledy To juz lepsze (ze szpuli) sa MediaStore Pozdrawiam wszystkich wy-palaczy |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Druss ma niewątpliwie racje, dodałbym tylko że to dotyczy tanich płyt z dolnej półki, dlatego zalecałbym ostrożność w kupowaniu najtańszych płyt posiadaczom wolnych sprzętów (wolnych nie znaczy złych), to ze płytka sie wypali to FAKT ale czy bedzie odczytywana to już inna historia, ale boli to że jakby wolniejsze sprzety na tym tracą i ich uzytkownicy. Czasem moze być walnięta partia która czy to na szybszych czy na wolnijszych nagrywa się ale są straszne kłopoty z odczytem na obu ale fakt faktem że chyba te oszczędności producentów płyt (może grubośc tej warsty jest mniejsza) przechodzi wszelkie pojęciei nie jest przez nikogo kontrolowana.
Przypomina mi to historię z kombinezonami skoczków... heh
#12 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Ob@r fajny avatarek
![]() moze sobie zamontuje to sie scigniemy ![]() Hmmmm myslicie ze ta moja spawarka to juz taka staroc?? Kurcze szybko sie teraz wszystko starzeje ![]() innymi plytami nie mam zadnych problemow, a tu przy wypalaniu 16x nagrywanie stanelo po 16% i wszystko sie powiesilo..... Podkreslam, ze jest to plyta 40x a Wy wszyscy opisujecie swoje doswiadczenia z 32x - jak wskazuje doswiadczenie to moze byc zupelnie inna plytka... ![]()
#13 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
no spoko Sprezyn, dzieki nam nakreca remake "60sekund"..
a co to prędkości to ogólnie pisze o szybkich płytach mnie to sie zdazyło z aritami x40, prisma x40 nie wspominam o flamingo bo tu była wtopa producenta ,choć w przypadku dwóch pierwszych tez bym tak to okreslił, no bo jak się pisze na plytce x40 a to ani drgnie przy x40 tylko co najwyzej x32, jeszcze bym wyszukiwał płyt na których jest napis 1-40x albo multispeed, ale to chyba tylko taki trick reklamowy a nie jakiś wyznacznik.
#14 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
kupilem se 25szt mediasonikow silver-silver x40, pala sie w miare ok (tzn pliki czytelne - palnik nie zwraca mi C2 errors) i trafilem na zonka - nero cdspeed nie wykrywa konca plyty przy overburning test (jak w zbugowanym litku) a proba nagrania 712mb pliku skonczyla sie wywaleniem plytki
ATIP wskazuje na Grand Advance Technology jako producenta dla porownania rzucilem datexa zielonego i test ok |
![]() |
![]() |
#15 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Mediasonic
Cytat:
Ździwiło mnie zachowanie nagrywarki...(twojej) ![]() |
|
![]() |