![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
![]()
Witam,
Mam problem ze sterownikiem Nero ASPI. Odkryłem, że kiedy zainstalowany jest ten sterownik, moja nagrywarka LG 8320 (podkręcona do 8400) działa znacznie lepiej, tzn. na znacznie większej ilości płyt jest w stanie osiągnąć maksymalną prędkość nagrywania. Z drugiej jednak strony, sterownik ten powoduje problemy z napędem Combo LG 4480: kiedy Nero ASPI jest zainstalowane, program Nero Info Tool zawiesza się na etapie wykrywania tego właśnie napędu, a maksymalna prędkość nagrywania to tylko 8x (!). Gdy brak Nero ASPI, napęd bez problemu osiąga swe nominalne 48x. W efekcie mogę korzystać alternatywnie z jednego lub drugiego napędu, odpowiednio kasując lub wgrywając ten sterownik. Czy ktoś może coś poradzić? Z góry bardzo dziękuję. Puch Ostatnio zmieniany przez puch : 01.04.2003 o godz. 00:48 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Hej,
Widzę, że ludzie trochę czytają, ale nie odpowiadają ![]() Może jednak ktoś mógłby coś zasugerować? Niestety, pisanie maila do Ahead (Nero) z prośbą o pomoc nie ma wielkiego sensu; otrzymuje się automatyczną odpowiedź z zaleceniem przeczytania Nero Helptool, tam jednak nie mogłem znaleźć żadnej sensownej porady poza tym, żeby sterownik w razie problemów zainstalować lub odinstalować... ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Przyczyną może być problematyczne wsparcie Nero lub jego brak dla twojego combo.
|
![]() |
![]() |
|
|