![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2002
![]() |
LG GCE-8160B a SafeDisc2 (dlaczego nie działa?)
Wiem że ten temat był poruszany wielokrotnie na tym forum,najpierw szukałem zanim postanowiłem napisać.Odpowiedzi na mój problem jednak nie znalazłem.
Jest on bowiem następujący: Obraz płyty robię z prędkością 4x z załączonym fast error skip,używając LG-8160B,następnie wypalam z załączonymi opcjami Amplify weak sectors i Always close last session.Dalej instaluję grę i niby wszystko jest ok,winda widzi elegancko przegrany krążek,ale jak trzeba grę odpalić to g...... wywala błąd o właściwy Cd, mam bios 2.01,stosuje ustawienia z clonyxxl (olałem tylko kalibrację lasera) i nie mam pojęcia co jeszcze mogę zrobić.Stosowałem też program Safedisc,ale i to nie pomaga,zawsze ten sam błąd. Używam clone'a 3.3.4.1.Wypalałem Settlersów IV i Sims Randka,ale zawsze jest to samo. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Dziwne.
Ja akurat olewam ustawienia Clony. Zaznaczam odczyt danych subkanałowych, niekoniecznie 4x (po co czekać jak można x32) Read retries 0 i Error corectin None. Potem oczywiście Amplify i jak mu tam... Nie naprawiaj danych subkanałowych i zamknij sesję i zapis np x8. Ale nagrywałem tą nagrywarką x12. I np Randka poszła. Pozdro |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
ja ostatnio skopiowalem zabezpieczony czymstam (nawet nie sprawdzalem ;D )
MoH, w CloneCD bez zanych opcji (przy wypalaniu dalem Amplify weak sectors) ;D ;D ;D |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
może nie olewaj tej kalibracji lasera ...
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2002
![]() |
Podobno te spawarki tną wszystko ale gdy są wyprodukowane tylko w Korei i Chinach
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
Spróbuj użyć Clone CD Games Database, który automatycznie skonfiguruje Ci Clone CD po zaznaczeniu gry. Miałem taki sam problem z Alpha Centauri. Po zastosowaniu się do powyższych przepisów zadziałało. Moja nagrywarka to YAMAHA CRW 2200e.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Fakt, była koreańska.
Nie wydaje mi się, żeby moc lasera miała to znaczenie (dla sd2?). Pozdro |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
Setlersi sa bez sensu zabezpieczeni mi sie zawieszaja ;-)
![]() |
![]() |
![]() |
|
|