![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
![]()
Mam problem z wypiekaniem płyt 800/870 MB.Włączyłem overburning ale w przypadku takich płyt jak EMTEC i Platinum nie widzi płyty.A raz trafiłem na płytkę SPEED i nagrał.W czym problem.Dlaczego widzi jednych producentów a innych nie.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Widze ze jestes nowy. PRzed zadaniem pytania o overburning lektura obowiazkowa jest http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=21227
Po przeczytaniu tego zwykle nie ma sie pytan. Swojego problemu tez nie sprezcyzowales tak jak nalezy. |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
![]()
Artykuł o overburningu przeczytałem.Wypiekłem może z dwie płyty po 750 MB.Płyty były firmy -SPEED-(800MB).Potem zakupiłem EMTEC 870MB lecz nagrywarka nie widzi w ogóle płyty.Jakby jej nie było w środku.Identyczna sytuacja miała miejsce w przypadku Platinum 800MB.BIOS nagrywarki przepaliłem.Teraz jest SS0E.I dalej bez zmian.Nie chodzi mi o rozpoznanie ilości wolnego miejsca.Fakt faktem,że nagrywarka nie rozpoznaje tego nośnika i zachowuje się jakby była pusta.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
To może inaczej.Z doświadczenia powiedzcie mi drodzy użytkownicy LiteOn'a 48246S, które nośniki (jakich firm)800/870MB są rozpoznawane przez tą nagrywarkę, a które nie...
|
![]() |
![]() |
#5 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Paltiunum 800 MB jest na SSOE napewno.
A co mowi Smartburn - czy wogole odczyta informacje o plycie. Fakt faktem z 800MB Platinuma bywaja problemy, ale jak powtarza sie to przy innym nosniku to juz daje do myslenia. |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
On nie czyta w ogóle informacji o płycie.Ani EMTEC 870MB, ani Platinum 800MB.Ale już Speed'a zobaczył.A przeciez w specyfikacji pisze,że obsługuje 800/870MB.Co robić
![]() |
![]() |
![]() |
|
|