Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2005, 20:00   #1
Maxioloo
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.08.2005
Maxioloo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z NeroVision Express 2

Mam problem i to duży. Mam nagrywarkę CD/DVD dostałem do tego pakiet Nero z wszystkimi programami. Wgrałem Nero Vision Express 2 z tą wtyczką MPEG-2 SVCD i zmonotwałem w niej film który dostałem od koleżanek nie jestem pewien czy był w avi czy mpeg w każdym razie gdy włączę żeby wypalał. zawsze gdy końcy wyskakuje okno dialogowe z napisem "błąd wewnętrzny 1008" co w takiej sytuacji robić?
Maxioloo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.08.2005, 20:25   #2
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maxioloo
Mam problem i to duży. Mam nagrywarkę CD/DVD dostałem do tego pakiet Nero z wszystkimi programami. Wgrałem Nero Vision Express 2 z tą wtyczką MPEG-2 SVCD i zmonotwałem w niej film który dostałem od koleżanek nie jestem pewien czy był w avi czy mpeg w każdym razie gdy włączę żeby wypalał. zawsze gdy końcy wyskakuje okno dialogowe z napisem "błąd wewnętrzny 1008" co w takiej sytuacji robić?
Proponuję ściągnąć program VCDGear 3.55 i najpierw sprawdzić poprawność pliku mpeg (obrazek 1), a następnie w tym samym programie utworzyć image (obrazek 2) i dopiero wypalić na płycie cdrw co by nie tracić nośnika.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z NeroVision Express 2-vcdgear01.jpg   Problem z NeroVision Express 2-vcdgear02.jpg  

PIOTR34 jest offline  
Stary 05.08.2005, 22:16   #3
Maxioloo
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.08.2005
Maxioloo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorry ale chyba źle napisałem. To wygląda mniej więcej tak: mam 3 filmy w mpg (sprawdziłem) które połączyłem w jedną całość w Vision Express 2. Podzieliłem na sceny potem eleganckie menu zrobiłem wszystko poustawiane (nagrywam w VCD ale na płytkę DVD, bo zamiast 5 godzin czekam 2 z groszem) Wszystko ładnie, w operacjach mam Tworzenie menu i strumieni kodowania (jeszcze nie zapisywanie na dysk) no i koduje się tak te ******one dwie godziny (sorry admin ale jakby był byś mną to używałbyś o wiele mniej wyszukanych słów) i jak już się ma ****** skończyć to wyskakuje błąd wewnętrzny 1008 i normalnie monitor przez okno chce wyrzucić. Ludzie jak ktoś wie jak to naprawić to dajcie mi cynk bo koleżanki czekają codziennie dwa razy dwonią a ja od 7 rano do 4 wieczorem (rano jak kto woli) nic innego nie robię. I spoko Piotrek nośników nie tracę bo nagrywanie wogóle się nie zaczyna
Maxioloo jest offline  
Stary 08.08.2005, 08:31   #4
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Maxioloo
......(nagrywam w VCD ale na płytkę DVD, bo zamiast 5 godzin czekam 2 z groszem)....
Kurcze zawsze myślałem że VCD nagrywasz na płyty CD
Stary 08.08.2005, 09:15   #5
markus96
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.10.2002
markus96 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mi się też zawsze wydawało że vcd należy nagrywać na cd a nie dvd.

Twoje uprawnienia: