Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.05.2002, 12:49   #1
SpideR
Bywalec

Data rejestracji: 13.05.2002
SpideR w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn LTR-32123S i jego BIOSy...

Jakie są wasze opinie na temat Biosów do tej wypalarki? Co warto wgrać lub omijać z daleka? Co ciekawego zmieniaja?

pozdrawiam
SpideR jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.05.2002, 01:13   #2
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jest taka zasada, sprzet dziala ok - daj sobie spokoj, nie probuj szkoda kasy i do tego te jeszcze niby oryginalne biosy
Stary 27.05.2002, 12:23   #3
dominix
Bywalec

Data rejestracji: 17.04.2002
dominix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam:-)
Zgadzam sie z przedmowca. Jesli wszystko jest ok to po co zmieniac i ryzykowac? Osobiscie probowalem wszystkich dostepnych obecnie biosow (do tej nagrywary) i powiem szczerze: ZADNEJ ROZNICY W DZIALANIU. Robilem to tylko po to, by sprawdzic czy nagrywara poprawnie wypali mi securoma new (bo mam z tym problemy). Niestety ani starszy ani nowszy bios nie wnosi zadnej poprawki w tej kwestii. Co do reszty to dziala bez zauwazalnej roznicy. Swoja droga ciekawostka jest to, ze w testach na stronach www polskich i zagranicznych) wszystko biega bezproblemowo; jak czytam posty to tez nikt nie narzeka a ja mam pecha i nie moge poprawnie wypalic plytki z zabezpieczeniem secorom new:-(.
Pozdrawiam
dominix jest offline  
Stary 27.05.2002, 19:46   #4
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
dominix (27-05-2002 12:23):
Zgadzam sie z przedmowca. Jesli wszystko jest ok to po co zmieniac i ryzykowac? Osobiscie probowalem wszystkich dostepnych obecnie biosow (do tej nagrywary) i powiem szczerze: ZADNEJ ROZNICY W DZIALANIU. Robilem to tylko po to, by sprawdzic czy nagrywara poprawnie wypali mi securoma new (bo mam z tym problemy). Niestety ani starszy ani nowszy bios nie wnosi zadnej poprawki w tej kwestii. Co do reszty to dziala bez zauwazalnej roznicy. Swoja droga ciekawostka jest to, ze w testach na stronach www polskich i zagranicznych) wszystko biega bezproblemowo; jak czytam posty to tez nikt nie narzeka a ja mam pecha i nie moge poprawnie wypalic plytki z zabezpieczeniem secorom new:-(.
Pozdrawiam
moze dlatego ze malo kto z forumowiczow ma do czynienia z oryginalnymi plytami
Stary 29.05.2002, 14:41   #5
dominix
Bywalec

Cytat:
dragal (27-05-2002 19:46):
Cytat:
dominix (27-05-2002 12:23):
Pozdrawiam
moze dlatego ze malo kto z forumowiczow ma do czynienia z oryginalnymi plytami
Moze i niektorzy nie maja do czynienia z oryginalami, ja natomiast kopiowalem z tloczonych cedekow i...niestety:-(
Pozdrawiam
dominix jest offline  
Stary 29.05.2002, 14:55   #6
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
dominix (29-05-2002 14:41):

ciach...
Moze i niektorzy nie maja do czynienia z oryginalami, ja natomiast kopiowalem z tloczonych cedekow i...niestety:-(
Pozdrawiam
A można wiedzieć kolego z jakim tytułem masz problemy?
Może da mi się wypożyczyć ten model i oryginał i zrobić malutki teścik?
Stary 29.05.2002, 16:15   #7
dominix
Bywalec

Cytat:
Pedros (29-05-2002 14:55):
Cytat:
dominix (29-05-2002 14:41):

ciach...
Pozdrawiam
A można wiedzieć kolego z jakim tytułem masz problemy?
Może da mi się wypożyczyć ten model i oryginał i zrobić malutki teścik?
Re:-)
Jasne, ze mozna. Diablo2 i diablo2 lord of...itd:-). Obie sa zabezpieczone securomem new i za cholere nie moge ich poprawnie skopiowac:-(. Innych tytulow z tym zabezpieczeniem nie mialem wiec nie wiem czy to tylko z ta gierka mam problem. Inne zabezpieczenia z ktorymi mialem stycznosc to sd, sd2 i sd2.5 i poszlo bez problemu. Zmienialem biosy nagrywarki (0f, 0r, 0u) i nic to nie pomoglo:-(. Zmienialem tez systemy: win2000 i win98se. Config: plyta asus cuvx4-e (bios 1004), zainstalowane drv do plyty itp. dysk seagate na 1 kanale jako master, na drugim kanale dvd pionera 116 jako master i liteon 32 jako podrzedny. Probowalem zamieniac napedy niestety nic to nie pomoglo. Gierka uruchamia sie tylko w jednym przypadku: jesli odpalam na nagrywarce i mam wlaczone czytanie atip z clonacd.
A jeszcze cos mi sie przypomnialo. Jesli odpale demona i wrzuce obraz z gry to dziala ale tylko w przypadku kiedy jest wlaczone czytanie atip (podobnie jak w przypadku z nagrywarka). Nie wiem co ma spolnego ta opcja z demonem.

Pozdrawiam i dzieki za ewenrualne pomocne rady.
dominix jest offline  
Stary 29.05.2002, 18:32   #8
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmmm troche dziwne bo Liteonie24 zrobilem kopie wspomnianych gier (z oryginałów) i chyba dzialają - nie jestem do konca pewnien bo zabrał je znajomy ale nic nie mowił że mu nie działają wiec chyba jest ok. Czyzby 32-ka nie potrafiła tego co potrafi 24ka??
Plemnik jest offline  
Stary 30.05.2002, 15:46   #9
dominix
Bywalec

Ehhh...mialem wczoraj wiecej czasu (wreszcie:-))) i probowalem powalczyc z moim problemem. I wiecie co, juz wiem w czym problem (po czesci). Otoz to wina nagrywarki. Litek nie potrafi poprawnie zrzucic obrazu plytki:-(. Podlaczylem spawarke do innego kompa i zrobilem kilka testow. Okazalo sie, ze jezeli robie obraz litkiem i pozniej nagrywam to kopia nie dziala. Jesli jednak zrobie obraz cdromem teac (bo taki akurat tam jest) a pozniej nagram litkiem to wszystko jest jak najbardziej ok. Myslalem ze wina lezy po stronie kompa (jakis jego element) i dlatego sprawdzalem na innym pececie. No i teraz to juz nie wiem co poczac. Czyzby litek nie potrafil poprawnie odczytac subkanalow? Dodam, ze probowalem roznych opcji z clonacd i roznych szybkosci odczytu (nawej 1x) i nic to. Tak jak juz napisalem wczesniej, jesli robie obraz litkiem to kopia dziala ale tylko na litku i na dodatek musi byc wlaczone (aktywne) czytanie atip przez w/w nagrywarke. Inaczej nici:-(. Sprawdzalem wszytkie dostepne biosy dla liteona 32123s (do programowania stosowalem mtkflasha) i efekt jest zawsze taki sam. Moze to wina mechaniki albo regulacji optyki spawarki? albo po prostu mam pecha:-( To jedyny problem jaki mam z ta nagrywarka. Inne zabezpieczenia kopiuje poprawnie, poprawnie nagrywa tez dane oraz muzyke. Wszelkie sugestie mile widziane.
Pozdrawiam.
dominix jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: