Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.06.2002, 12:56   #1
merho
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.06.2002
merho w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z odczytem płytek wypalonych na LG24

witam

Mam problem z moją nagrywarką (lg 24 z biosem 1.07), którego nie moge rozwiązać, bo niewiem jaka jest jego przyczyna.
a oto problem: zaczeło się od tego gdy nagrałem kilka pytek (w nero) dla mojego kumpla i nie mogł ich odczytać, cdrom wariował i zawieszał kompa - sprawdziłem te płytki u siebie na nagrywarce i dvd-romie było OK. zaniosłem je jeszcze do znajomego u niego to samo zwis kompa, niepodałem sie poszedłem do sąsiada a u niego wszystko w pożadku, przetesowaliśmy je jeszcze na jego laptopie i też OK.
moje pytanie: co może być tego przyczyną?
nagrywałęm płytki clonecd, nero, i cdrwin5, rożne prędkości od 8x do 24x,rożnych firm, z dysku i w locie,w trybie mode 1, sprawdziłęm czy płytki nie zawierają bledów- nie zawierają.
stratystycznie u połowy moich zanjomych płytki nie działają,
czy to wina nagrywarki czy pozostałych cdromów,co mam zrobić??
merho jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.06.2002, 19:16   #2
MinX
Freedom Fighter

Data rejestracji: 23.05.2001
MinX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Re: problem z odczytem płytek wypalonych na LG24

Cytat:
merho napisa***322;(a)
witam

Mam problem z moją nagrywarką (lg 24 z biosem 1.07), którego nie moge rozwiązać, bo niewiem jaka jest jego przyczyna.
a oto problem: zaczeło się od tego gdy nagrałem kilka pytek (w nero) dla mojego kumpla i nie mogł ich odczytać, cdrom wariował i zawieszał kompa - sprawdziłem te płytki u siebie na nagrywarce i dvd-romie było OK. zaniosłem je jeszcze do znajomego u niego to samo zwis kompa, niepodałem sie poszedłem do sąsiada a u niego wszystko w pożadku, przetesowaliśmy je jeszcze na jego laptopie i też OK.
moje pytanie: co może być tego przyczyną?
nagrywałęm płytki clonecd, nero, i cdrwin5, rożne prędkości od 8x do 24x,rożnych firm, z dysku i w locie,w trybie mode 1, sprawdziłęm czy płytki nie zawierają bledów- nie zawierają.
stratystycznie u połowy moich zanjomych płytki nie działają,
czy to wina nagrywarki czy pozostałych cdromów,co mam zrobić??
Już tak po prostu jest że niektóre CD-Romy (szczególnie te stare i tanie) nie czytają płyt nagrywanych przez nowe nagrywarki. Czesto pomaga ustawienie prędkości na 4x. Podobnie jest z moim Ricohem. Po prostu u niektórych osób płytki się nie czytają. Możesz spróbować na Verbatim Metal Azo, te płyki powinny chodzić na wszystkim.
MinX jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: