![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Problem z odtwarzaczem czy nagrywara ?
Juz wczesniej pisalem o problemach sprzetowych z ktorymi sie borykam.
Po paru testach wyszlo : - cdrom Samsung SW3231 nie odczytuje zadnej nagranej plyty (na CDRW LG 24x), oprocz plytki CDRW (made by LG); plyty (650 mb) nagrane na innej nagrywarce odtwarza - odtwarzacz CD (takie radio-magnetofono-cd) odtwarza audio nagrane na plytce EMTEC 74 min ; plytki 80 min rozpedza do kosmicznej predkosci, ale nie odtwarza Wszystko nagrywane w Easy CD Creatorze, dane 24x, audio 8x. Moze ktos wie gdzie jest problem - aby plytki daly sie odtwarzac na wszystkim. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie masz czasem zainstalowanego jeszcze jakiegos softu do nagrywania, poza easycdc ? Jest to juz stwierdzone ze gryzie sie on z innymi, moja rada - wywal go skutecznie i zainstaluj np nero lub wiona (jesli z mp3 to raczej nero) i wtedy sprawdz czy problem nadal istnieje. Ogolnie ten easycdc jest nie najciekawszym progsem do nagrywania i nie warto sie przy nim upierac. W koncu robienie audio z mptrojek to piwko z pianka :-P
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Kto stwierdził, gdzie stwierdził i kto potwierdził? Teza marna a dowodów brak. Mnie się easy4 oraz easy5 z nicznym nie "gryzie", a miałby z czym, gdyby chciał. Moja rada (pomijając instalację innego softu)-usuń easy z systemu i wszystkie pozostałości, podepnij nagrywarkę i zainstaluj easy. Na płycie z easy masz może jakieś drivy od LG. Tak było z 16. Poszukaj. Zaraz - a pod jakim sys. op. pracuje komp? |
|
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pedros: wielu ludzi sygnalizowalo tu na forum klopoty z tym progsem, byc moze wystarczy jak mowisz reinstalka easycdc; nie staram sie nikogo namawiac na sile do zmiany softu bo kazdy ma swoje upodobania, ale polecam to co sam uzywam i co wiekszosc ludzi uwaza za dobre. Poza tym moze byc wazne jaka winda, moze tez zasyfiona, co jest przyczyna klopotow wiekszosci placzacych tu ludzi. Uwazam ze nalezy odinstalowac caly cdrsoft i instalowac po kolei na nowo i albo sie ustali przyczyne albo bedzie OK.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Jasne grzeniu, a ja też nikomu nie "zalecam" używania Easy, choć sam czasami używam w4 do takich szybkich kopii "on the fly".
A problem vcdp4upl masz dziwaczny. Tak sobie jeszcze myślę (poza tym co napisał grzeniu) czy to nie jest padnięta nagrywarka? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|