![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2001
![]() |
problem z odtwarzaniem filmow nagranych na CD
Mam Lite-Ona 52/24/52. Dosc czesto sie zdarza, ze po nagraniu jakiegos filmu na plyte CD nie mozna tego filmu zgrac na HDD lub po prostu ogladnac. W pewnym momencie przerywa odtwarzanie i juz. Nie wiem od czego to zalezy. Niektore nagrane CD sa w porzadku a niektore niestety nie. Po ktorej stronie jest problem? Nagrywam na CD roznych firm. Jak mozna odzyskac filmy z takich CD? Nagrywam przy pomocy Nero 5.5.10.20 pod WinXP
P.S. Gdy przegrywam z CloneCD to sie uda, ale z bledem. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
sam nie wiem... powodów może być wiele - może nagrywasz zbyt szybko na słabej jakości płytach?
![]() |
#3 |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
a tak się działo od początku, czy dobiero teraz? bo, jak od początku, to pewnie trafiłeś na walnięty model.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Ja tak kiedyś miałem z nagrywarką LG CED 8120b i płytami Esperanza. Jak zmieniłem płyty wszystko było już ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
To chyba wina nośników, ostatnio kumpel nagrywał mi Lite-Onem 48/24/48 kilka filmów (divX) i na 11 płyt 4 były zwalone. Jakość nagrania można sprawdzić Nero CD Speed, menu Extra\ScanDisc Surface Scan, jeśli pojawi się coś czerwonego to znaczy że jest nie dobrze i trzeba kupować lepsze płytki lub wolniej je nagrywać.
![]() |
#6 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jak jest za duzo zolci to tez dobrze nie jest ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2001
![]() |
To sie dzieje od jakiegos czasu ale nie zawsze. Czasami normalnie wypali plyte i jest cacy. Ale niestety wiele jest w ten sposob uszkodzonych. Udaje sie uratowac zawartosc programem cdcheck.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.01.2003
![]() |
U mnie działo się dokładnie to samo. Wydaje mi się ze wina leżała po mojej stronie, bo przesadziłem kiedyś z overburningiem(nadpalaniem), i od tego czasu zaczęły się moje problemy.Musiałem oddać nagrywarke do naprawy.Mozesz wypalać na lepszych nośnikach i z mniejszą prędkością.Mnie to pomagało .
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|