![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2005
![]() |
Nagrywam, zapis poprawny i ... nie działa
Ostatnio mam problem z nagraniem płyt 700. Nagrałem z 7 "esperanz" i teraz jakieś dwie "tytanium". Niby zapis każdej z nich przeprowadzony poprawnie, po czym przy sprawdzaniu płytki nie szło jej odtworzyć (były to filmy i jedna audiocd), podobnie z resztą jak na stacjonarnym DVD. Nagrywając zaś w międzyczasie płyty 800, nie miałem żadnych probemów z ich odtworzeniem. Teraz nie wiem co może być przyczyną. Mi wpadło do głowy, że może to być powód 1. wadliwych płyt (aż tyle by ich było??) 2. skopania się nagrywarki przez używanie overburningu 3. Nie dawnie pzy jednym z filmów pliku thumbs (żebym w ogóle wiedział czy to ma znaczenie
).Możę Wy macie jakiś pomysł, który rozwiązałby ów problem?? Z góry dzięki PS. moja nagrywarka to Lite-On LTR 52327s |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Czasami zdarza sie tak wadliwa partia cd, co do nagrywarki malo prawdo podobne aby byla uszkodzona przez overburning, a plik thumbs to biblioteka windowsa xp mozna ja bezpiecznie usunac gdy sie nagrywa na cd dane nie ma ona nic zwiazanego z danym plikiem
|
|
|
|
|
#3 |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Z jaką prędkością nagrywałeś?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Bródka, dzięki za info.
Kodziu, z prędkością 32x i raz 40x. |
|
|
|
|
#5 |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Takie płytki (tańsze) staraj sie nagrywać ciut wolniej
![]() Zobacz czy przy prędkości 16 lub 24 będzie to samo. Co do płyt: możliwe że trafiłeś na jakies wadliwe partie... spróbuj nagrać coś na tdk'u lub verbatimie dla pewnosci... |
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jako, że zostało mi jeszcze z 5 tych esperanz z chęcią skorzystam z Twojej rady.
Thanks Dude |
|
|
![]() |
|
|