![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
<B>LG 8080 i CD Text</B> oraz inne drobiazgi z firmware 1.08
Jestem posiadaczem nagrywarki j.w. - problemy zaczęły się po upgrade firmware'u z wersji 1.05 do 1.08 (żeby wreszcie zacząć nagrywać 8x na wszystkich płytkach). PO upgradzie nie mogę nagrać płytki Audio z CD Text'em - zaczyna coś mieszać, pomiga trochę diodą i wywyala "Burnprocess failed".
Nie pomógł downgrade do firmware'u 1.06 (ponadto czy to normalne, że po wgraniu 1.08 przestaje działać żółta dioda i miga tylko zielona?). Sprawdzałem z Nero 5.5.1.8 i 5.1.4.4. Nie chcę ponownie firmware'u 1.05 - bo nie pali płyt z pełną prędkością. Jakieś pomysły? Będę "dźwięczny"... |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.06.2001
![]() |
bios 1.08 wylacza diode READ - to jest "normalne"; ja po tygodniu uzywania wrocilem do 1.06 i jest OK. (lacznie z TEXTem). o ile pamietam mialem podobny problem z ktoras nowsza wersja Nero (chyba 5.5 cos tam). zapakowalem WinOn i chodzi ok.
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.01.2001
![]() |
Problem z CD-TEXTEM przy firmware 1.06 występuje tylko przy niektórych płytkach 650 MB i prawie wszystkich 700MB
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
ja mam LG 8080. zrobilem upgrade do 1.08. uzywam WinOnCD 3.8 (wczesniej tez 3.7) i nie mam zadnych problemow z cd-textem ani na 650 ani na 700.
przy okazji czy ktos wie gdzie w okolicy wroclawia mozna kupic plyty 90 i 99 minut? |
![]() |
|
|