![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2005
![]() |
Problem z PMA Liteon 1653S
Witam.
Kupiłem nagrywarke 1653S i po zainstalowaniu w kompie nagranie kazdej płyty kończy się takim samym komunikatem "Błąd uaktualnienia PMA", czytałem na formu że może być to problem DMA i ASPI, więc zreinstalowałem system , zainstalowałem nowe stery i to samo, zmieniłem płytę główna, kable, odpiołem zbędne urządzenia i od nowa reinstall plus nowe stery, to samo, nic się nie zmieniło, zmieniłem wgrałen najnowszy bios ze strony producenta, to samo, każde nagranie płyty kończy się tak samo, próbowałem na HIT, VAKOSS, DYSAN. co ciekawe, zawsze jak wypali się płytę widać ile zostało wypalone, a tu nic, żadnego rozpoczęcia sesji, niczego tak jakby płyta była czysta, zero śladów. Może ma ktoś jakiś pomysł ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Powodem takiego błedu na ogół są kiepskie płyty. Kup i wypal jakiegoś Verbatima i zobacz czy zadziała. Co do biosu to w 1563 radze trzymać sie najnowszych bo poczatki to ta nagrywarka miała fatalne jezeli chodzi o firmware.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Cytat:
Nagranie - jakie? Program jakim nagrywasz, jakie ustawienia? Jakby była czysta - ale jest czysta, czy nie? |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.08.2004
![]() |
Jak i Po Co
![]() Jak wiecie pomozcie . Mam Lite-on`a 1653s. Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow i admina CDRINFO. |
![]() |
![]() |
|
|