![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2007
![]() |
Liteon nie nagrywa CD-Textu
Witam,
Problem do przedstawienia jest prosty. Mam nagrywarkę Liteon 1633s z zaktualizowanym biosem do wersji 1653s. Z poprzednim biosem jak i z obecnym nagrywarka nie nagrywała CD-tekstu w opcji "nagraj Audio CD". W ustawienia nero jest wyraźnie napisane "CD-Tekt obsługiwany". Nie wiem, czy nie powtarzam wątku, ale nie widziałem, żeby go ktoś tutaj poruszał. Przegrywam stare płyty, chciałbym je podpisać i nagrać jako Audio CD. Być może ja nie wiem jakieś rzeczy podstawowej, tak więc proszę o jakąś podpowiedź. Pozdrawiam. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wkładam płytę do komputera, włączam Windows Media Player i program mi pokazuje: ścieżka 1, ścieżka, 2, ścieżka 3... na tej podstawie uznaję, że cd-text nie został nagrany.
|
|
|
|
|
#4 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No w***322;a***347;nie, tak my***347;la***322;em.
WMP nie czyta cd-textu, w og***243;le ma***322;o co go czyta. Spr***243;buj JetAudio. Sprawd***378; t***281; p***322;yt***281; w nero - je***347;li on zobaczy nazwy ***347;cie***380;ek, to znaczy ***380;e masz zapisany cd-text. |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Rzeczywiście po zaznaczeniu opcji Read CD-Text w opcjach programu cd-text się jeszcze nie pojawił ale po kliknięciu PM na ścieżce i wybranie tej opcji spowodowało pojawienie się tytułów. Tak więc CD-Text działa, chyba że informację pochodzą z CD database server. Ale chyba jest dobrze, wielkie dzięki za pomoc. Po prostu nie pomyślałem, że programy, które mają dziesiątki różnych funkcji po prostu nie mogą przeczytać CD-textu.
Z drugiej strony, gdybym wiedział o cd-texcie wcześniej pewnie nie miał bym powodów do aktualizowania nagrywarki do wersji 1653. Czasem może jest lepiej czegoś nie wiedzieć
|
|
|
![]() |
|
|