![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
LiteOn nie nagrywa płyt CDRW
Jako, że piszę tu po raz pierwszy, na początku witam serdecznie.
Ale do rzeczy: Mam nagrywarkę LiteOn (nie pamiętam modelu), ale ma prędkość 48/24/48. Od pewnego czasu nie chce nagrywać płyt CDRW, to znaczy - nagrywa, ale nie przechodzi weryfikacji. To samo dotyczy tanich płyt, np. Hawk, które bez problemu nagrywają inne nagrywarki. Płyty Verbatim i TDK nagrywa bez żadnego problemu. Co radzicie? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uzywac verbatimow i tdk
plyt rw nie kupuje sie czesto a warto kupic je dobre - bo sa one wrazliwe, a chyba dane sa na tyle cenne zeby wydac ta zlowtowke wiecej kupisz hawka za 3pln i wytrzyma on kilkadziesiat (albo kilkanascie) cykli zapisu, verb wytrzyma ich kilka razy wiecej liteony sa dosc wybredne na plyty - to fakt, na g*&^% nagrywac nie bedzie aktualizacja firmwaru powinna dodac obsluge wiekszej ilosci nosnikow, ale momi to lepiej palic na czyms firmowym |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
Oczywiście wiem, że trzeba nagrywać na dobrych płytach. Dane nagrywam tylko na V i TDK, filmy czasem na Esperanzach i też nie ma problemów. Hawki dostałem kiedyś w prezencie i na 10 sztuk żadna się nie nagrała.
Co do RW - mam kilka sztuk V i Esperanza. Do tej pory nagrywała je ładnie. Od jakiegoś czasu żadnej z tych płyt (RW) nie nagrywa. |
![]() |
![]() |
|
|