![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Registered
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
czy wystarczy zasilacz
czy 200 watt wystarczy do nagrywarki cd romu grafiki na pci,voodoo 2 pci muzyka isa procek 200 mx 96mb ram twardy dysk 3 wentylatory oraz fdd aha grafika wbudowana w tuner
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Powinno starczyc
![]()
#3 |
Gość
|
Starczy! I jeszcze troche zostanie. Gdzies widzialem wyliczenia dotyczace obciazenia zasilaczy w kompie. Tzn HDD- tyle, napedy - tyle, karta graf. - tyle, moze ktos to ma i wrzuci na 4um.
|
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
kazdy naped ma na obudowie wypisane ile maksymalnie pradu w amperach pobiera z +5V a ile z +12V teraz wystarczy przemnozyc opdpowiednie prady przez napiecia i dodac wyniki i mamy pobor mocy w watach
z plyta glowna, prockiem grafika itp jest trudniej i te obliczenia moga byc co nalwyzaj szacunkowe np mozna przyjac ze procesor np 700mhz ciadnie ok 40-50W bo ma tyle mniejwiecej jest obliczony radiator, plyta + pamieci nastepne 10W, karta grafiki - kolejne 10W, pozostale karty moznaby pominac (brak radiatora=male grzanie=maly pobor mocy) jak ktos ma dokladniejsze dane to prosze mnie poprawic |
![]() |
![]() |
#5 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Jak najbardziej wystarczy. Kiedys dla testow na 235W zasliaczu udalo mi sie upchnac:
3 dyski 7200 rpm 1 dysk 5400 1 dvd-rom 2 nagrywarki stacja dyskietek i stacja ls-120 krafika GeForce DDR (stosunkowo to duzo pradu zre) k. muzyczna k. sieciowa tuner tv modem 56k kontroler scsi 4 kostki ramu (razem 512) ... i cos tam jeszcze ![]() Jak widac Nie musisz sie martwic.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#6 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
ja mam:
2 HDD 1 FDD CD-rom nagrywarke karta TV karta graficzna karta muzyczna modem procek i zasilacz 200W i chodzi bez problemu...
#7 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
LOL.. ale masz podpis.. LOL
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
|
|