![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2004
![]() |
ISO 9660, a nieakceptowane znaki
Witam,
domyślam się, że ten temat był już pewnie kiedyś poruszany na tym forum, ale z tego co się orientuje, musiało być to już jakiś czas temu, a mi najzwyczajniej nie chce się przeszukiwać 444 stron tematów. W FAQ'u też nic nie znalazłem. Więc, sprawa wygląda tak: Chciałbym wypalić płytę, która działałaby pod czystym DOS'em (właściwie, to tylko na tym OS'ie będzie używana). Są na niej programy DOSowe, więc wszystkie pliki są w formacie 8.3. Najzwyczajniejszy format ISO 9660 jest więc tu jak najbardziej na miejscu, bo nie potrzeba mi żadnych większych zagłębień w katalogach, ni dłuższych nazw plików, wszystko natomiast rozbija się o akceptowane przez ISO 9660 znaki. Niektóre z plików, które pragnę wypalić posiadają znaki "&", które jak najbardziej mogą występować w plikach DOS'owych, ale nijak nie dadzą się nagrać na płytę (zastępowane są przez podkreślnik). Moje pytanie jest więc następujące: czy (i jak) da się nagrać płytę, ze znakami "&", z której odczytaniem żadnych problemów nie będzie miał starszy sprzęt (stary CD-ROM, 486, czysty DOS)? PS. Używam Nerona |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|