Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.08.2004, 19:31   #1
True Dragon
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.08.2004
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4
True Dragon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cool Problem z skopiowaniem nagranego filmu na CD-R na dysk przy pomocy nagrywarki YAMAHA.

Mam kłopot, posiadam nagrywarke YAMAHA CRW-F1E (ta która robi tatuaże)
Od ostatniego czasu jezeli chcem nagrac np. film o pojemnosci 700 mb
nagrywarka nagrywa, potem mozna go odtworzyc z płytki CD-R, ale
w momencie kiedy chcem skopiowac film na PULPIT czasy kopiowania dochodza do kilkudziesieciu min. efekt taki ze niemoge zgrac filmu na PULPIT.
Za pomoc nagroda !!! SERIO . GG:4176043, www.true_dragon@o2.pl
True Dragon jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.08.2004, 19:38   #2
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
To moze nie zgrywaj na pulpit tylko na jakąś parycje, bo np. partycja C na której leży system a zatym i pulpit może być niezdefragmentowana. (chyba)
__________________

gallus jest offline  
Stary 23.08.2004, 19:40   #3
True Dragon
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.08.2004
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4
True Dragon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Próbowałem na zdefragmentowanym dysku , na nowym , na innym,mam dysk 40 GB 7200, 8 mb cache, i nic
True Dragon jest offline  
Stary 23.08.2004, 19:42   #4
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
DMA włączone, ASPI zainstalowane, najnowsze stery do płyty?? jak nie to oczywiście install
__________________

gallus jest offline  
Stary 23.08.2004, 19:46   #5
True Dragon
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.08.2004
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4
True Dragon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[B]ASPI mam, DMA właczone, sterowniki do płyty mam.
True Dragon jest offline  
Stary 23.08.2004, 20:01   #6
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,620
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
porysowana plyta, albo nosnik "sie zuzyl" - liczba bledow uniemozliwia prawidlowy odczyt - zdarza sie wtedy ze da sie obejrzec film a nie skopiowac
wiec albo skopiujesz innym napedem o lepszej korekcji bledow, alebo jeszcze sprobujesz zrobic obraz plyty (np clonem), podpiac go do wirtuala i z tego skopiowac na dysk - zadko ale daje to czasem efekt
co to oznacza - albo nie dbasz o plyty, albo nagrywasz na tak ch...ych ze glowa mala, albo twoja nagrywarka po prostu nienawidzi tych nosnikow - zmien je jak najszybciej
oczywiscie update biosy tez by sie przydal
nimal jest offline  
Stary 23.08.2004, 21:43   #7
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.
 
Avatar użytkownika Eliasz
 
Data rejestracji: 01.01.2002
Lokalizacja: Laskowa
Posty: 1,331
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A Alcoholem lub innym progsem też ci tak pomału zgrywa?

Cytat:
Napisany przez gallus
DMA włączone, ASPI zainstalowane, najnowsze stery do płyty?? jak nie to oczywiście install
A moze format?

PS. Fajny kolor czcionki
__________________
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke
"Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic."
--------------------------------------------------------------------------------
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline  
Stary 26.08.2004, 08:23   #8
Master/Pentium
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 30.10.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 107
Master/Pentium zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zmień płyty

bo chyba nagrywarka ich nie lubi. Spróbuj nagrywać wolniej/szybciej. A jak nadal źle to prawdopodobnie nagrywarka siada.
Master/Pentium jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.