![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.05.2003
![]() |
![]()
mam nagrywarke TDK Cyclone 32.10.40
i mam pytanie od jakiegos miesiąca przy wyborze szybkosci zamiast 32 mam do wyboru maxymalnie 24. mam nero 5.5.9... Wgralem tez Winoncd 5 i jest to samo nie wiem z czym ma to zwiazek. mam system WinXP wgrane sterowniki ASPI, oraz wlaczony tryb DMA nagrywarka nie wykazyje jakichs wad bo normalnie nagrywa plyty ale nie mam do wyboru szybkosci 32x. Aha i jeszcze 1 pytanie mam czasem problem z kasowaniem plyt CDRW takich co nagrywam nie na swojej nagrywarce, zamiast kasowac u mnie pasek postepu idzie ale nagrywarka niec nie kasuje tak jakby nie widziala plyty. ......:::::: PROSZE O POMOC :::::........ |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Może wypadało by przeinstalować Nero, ASPI lub odinstalować przeczyścieć rejestri od nowa zainstalować.
A nie zmieniałeś przyzwyczajen od wtedy co było dobrze do jakiś innych płytek. Ja miałem tak z Teac'iem w540 i Esperanza x40 nagrywał mi je tylko z 24x zmieniłem na innne płytki i pomogło. Pozdr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Napisz, czy stan taki jest na wszystkich rodzajach płytek, czy tylko na jednym rodzaju. Jeżeli na wszystkich przypomnij sobie, po jakiej interwencji w systemie tak się stało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
wgralem nero 5.5.10 i potem tak sie dzialo nawet nie musze wkladac plyty a i tak max szybkosc to 24 potem odinstalowalem wszystkie nero i tak to nie pomoglo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Disce puer.
![]() |
Cytat:
Możesz też spróbować zmusić Nero do korzystania z ASPI zewnętrznego a nie swojego (przyczyną złego czytania nagrywarki mogą być ASPI). Zobacz, czy system prawidłowo odczytuje tę nagrywarkę, bo może widzi ją jako x24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
program CDRWIN 5 widzi ja jako 32 ale nie mam do wyboru szybkosci 32 ale sprawdze. Jak zmusić Nero do korzystania z ASPI zewnętrznego a nie swojego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Disce puer.
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?threadid=21518
Zobacz post werona. Nadmienię, że nigdy nie miałem powodu wykonywać tej operacji, wyślij weronowi PW, to problem wyjaśni ci dogłębniej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Przed kombinowaniem kup sobie z 5 roznych plyt do przetestowania (TDK D-View 48x, Verbatimka, jakiegos nowego platinuma, moze Dysana i jeszcze moze cos od emteca bo sie towarzystwo emtecowe zdenerwuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|