Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.08.2003, 16:07   #1
Cristof
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.05.2003
Cristof w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Plik .iso i NERO 5.5 - wypalam i nic - help :(

Przeszukałem 500 ostatnich tematów i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.

Mam Teac-552E i plik .iso. Wypalam na CD-R w NERO 5.5.10.35 i po wypaleniu płyty nie widać nic w napędzie. To już drugi taki przypadek na dwa pliki. Za pierwszym razem myślałem, że plik był skopany i to dlatego. O co chodzi??
Z plikami .cue i .bin nie mam takiego problemu. Po wypaleniu na płycie jest co trzeba. Może to kwestai jakiegoś ustawienia. Miałem kiedyś problem z "nadpalaniem" i nic nie mogłem zrobić. Okazało się, że muszę zamknąć kreatora, a nigdzie o tym nie pisali

Liczę na pomoc speców tego forum - Laik...
Cristof jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.08.2003, 16:24   #2
RoKFoR
d[-.-]b

Data rejestracji: 12.08.2003
RoKFoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mialem u znajomego taki problem ze nie widzial danych na plycie po nagraniu, ale dziwne bo po zrestartowaniu kompa juz byly dane na tej plycie ... spruboj zresetowac, cuda czasem sie zdarzaja
RoKFoR jest offline  
Stary 12.08.2003, 19:51   #3
Cristof
Nowy na forum

Lipa - to nie pomaga.

Może jakaś inna propozycja??

Czy jeżeli coś nie tak nagrałem, to czy jest możliwość odtworzenia z tych CD już nagranych??
Cristof jest offline  
Stary 12.08.2003, 20:19   #4
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1.Moze to nie rozwiazanie problemu, ale podmontuj ten iso w wirtualnym napedzie i nagraj w locie na plytke. Z aspi masz wszystko w porzadku?
2.Nagrana plytke sprobuj odczytac np isobusterem albo ultraiso.
Stary 12.08.2003, 21:26   #5
Cristof
Nowy na forum

ASPI nie mam zainstalowane - tak mówi Nero Info Tool.

Chodzi o te już nagrane płyty??
Cristof jest offline  
Stary 12.08.2003, 22:44   #6
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Cristof napisał(a):
ASPI nie mam zainstalowane - tak mówi Nero Info Tool.

Chodzi o te już nagrane płyty??
No to zainstaluj sobie forceaspi, sa w plikach cdrinfo. Nero w zasadzie ma wlasne aspi, ale...te systemowe czesto maja duze znaczenie a i przydaja sie dla programow ktore wlasnych aspi nie maja np feurio, cdridentifier czy nawet clony XXL.

Tak, chodzi o te juz nagrane plyty - sprobuj je odczytac isobusterem albo ultraiso, moze uda ci sie je poprawnie odczytac skoro w eksploratorze ich nie widac.
Stary 13.08.2003, 07:22   #7
Cristof
Nowy na forum

Nie udało mi się odczytać płyt. Ale Isobusterem wypakowałem sobie plik .iso do katalogu i mogę go teraz jeszcze raz wypalić już jako gotowe pliki i katalogi. Najwyżej będę stosował ten sposób na wypalanie tych plików.

Jednakże ciekawi mnie, dlaczego nie mogę bezpośrednio z NERO tego zrobić? Podobno to najlepszy program do wypalania...
Cristof jest offline  
Stary 13.08.2003, 16:35   #8
DILON
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.08.2003
DILON w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A MOŻE TAK ZOBACZ TAKI PROGRAMEK JAK (WINISO) MOŻE TYM CI SIĘ UDA
Stary 13.08.2003, 20:37   #9
Cristof
Nowy na forum

Wypalonej płyty z .iso nie mogę odtworzyć. Pokazuje się tylko Track 01 jako zawartość CD i nic z tym zrobić nie mogę
Cristof jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: