![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2002
![]() |
Mam wielka prosbe do dobrych ludzi, chodzi o to ze moja nagrywarka od pewnego momentu zapisuje tylko z predkoscia 4x , jesli zaznacze np w nero zapis z 8x to w 100% wystepuje Bufer Underrun
![]() system win 2000 nero 5.5.5.1 ram 256 cpu P III 800 moze ktos wie jak to naprawic, ewentualnie co jest grane ![]() z gory wielkie dzieki pozdrawiam Budyń |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
No to żeczywiście jest problem. Rozwiazania: Podłacz nagrywarke na osobnym kanale/jednym kabelkiem do płyty głównej / ustaw oczywiscie na master. Jeśli nie możesz podłączyć jak wyżej to podłącz ja z cd romem na jednym kabelku / jesli masz cdrom / cdrom na slave, nagrywarka master. Dysk zostaw sam na jednej tasmie, zdefragmentuj dysk zainstaluj ASPI - http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191035445 wyłacz programy w tle podczas nagrywania nic nie rób włacz DMA / jesli sie da bo w końcu to PIO4 / / może czas kupic coś nowszego ? / Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Laser : 09.10.2002 o godz. 15:28 |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
hmmm
w zasadzie co do podlaczenia samej nagrywarki to wszystko sie zgadza, ale wlasnie sprawdzilem i ASPI (cokolwiek to jest) nie bylo zainstalowane, juz zainstalowalem i zaraz spale jakas plytke na probe.
co do kupna czegos nowszego to w zasadzie to co mam w zupelnosci mi wystarcza tylko wkurzalo mnie to 4x, ale mam nadzeje ze sie poprawi. Bardzo dziekuje za pomoc, jak by co to bede putal dalej. pozdrawiam Budyń |
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Jeśli chcesz się troche dokształcić to polecam artykuł http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php AHA ASPI nie widnieje w Dodaj Usuń programy !!! Pozdrwiam |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Niestety
zainstalowanie ASPI chyba nie pomoglo, niestety jestem laikiem w sprawach nagrywania plyt, dlatego licze na pomoc ludzi z tego forum.
Zapisalem Log'a z nero po tym jak pojawil sie blad przy nagrywaniu, moze jestes w stanie cos z tego odczytac ? |
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Zostaje tylko sprawdzenie sprzeta na innym kompie. Prawdopodobnie nagrywarka sie kończy Aha jak nagrywasz na płytkac z dolnej półki to sprawdź na czymś lepsiejszym / Verbatim / Dysan / Emtec/Basf. |
|
|
|
|
#7 |
|
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
obawiam sie że jest to co napisał Laser
nagrywaj na lepszych płytach i nagrywaj tylko 4x jak później bedzie występował buffer underrun to wtedy nagrywara w kosz albo do szafy
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 20.01.2002
![]() |
Nie wim czy bede pomocny ale u mnie w pracy pojawial sie ten problem kiedy bylo malo miejsca na dysku C:.
Nie wiem dla czego ale tak jest. Pozatym jet to nagrywarka HP, na dodatek podlaczona do SCSI ale jedno co jest wspolne to NERO. |
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
przede wszystkim wolne miejsce na dysku,
jezeli ktos posiada nagrywarke W58 to swiadczy to o tym ze najprawdopodobniej ma ...... maly (stosunkowo) dysk, a jezeli jest on zdefragmentowany, to przy nagrywanych malych plikach zawsze taki objaw bedzie sie pojawial.... przyczyna moze byc tez np wylaczenie dma.... (sam tak mialem , gdy jeszcze uzywalem tej nagrywarki) a swoja droga mam ja na poleczce, jak kupie nowy komputer (koleh\jny) to jeszcze duzo popracuje... na razie ejst zbedna |
|
|
![]() |
|
|